Östnyland

Wahlström går ny jättematch – försvarar VM-titeln i Las Vegas

I augusti väntar nästa titelfajt för eva Wahlström. Hon ska boxas i legendaris­ka Las Vegas – och siktet är inställt på fler matcher i USA.

- MATS AHLNäS/SPT

Eva Wahlström bockar av den ena boxningsdr­ömmen efter den andra. Före jul gick hon en match mot Katie Taylor i mytomspunn­a Madison Square Garden i New York.

Den 2 augusti ska hon upp i ringen i Las Vegas. Hon ska försvara WBC-förbundets titelbälte i superfjäde­rvikt.

– Från Lovisa till New York och Las Vegas... Wow! Jag är väldigt tagen av att få den här chansen. Vegas är en dröm för en boxare, säger Wahlström.

Wahlström ställs mot mexikanska­n Yareli Larios. Hon är en ung, lovande och spännande motståndar­e.

– Jag är nyfiken på att få mäta mig mot henne. Jag gillar hennes stil. Jag känner mig nervös och det är bra. Då brukar jag boxas som bäst.

Den finländska veteranen – Wahlström fyller 39 år i slutet av oktober – tror att rutinen är ett trumfkort i matchen.

– Jag har boxats lika länge som hon har levt. Det finns många detaljer som kommer att avgöra till min fördel.

Långa förhandlin­gar

Bakom fajten står en stark kraft i boxningsvä­rlden. Ikonen Roy Jones Jr och hans stab tog kontakt med Wahlström i början av året.

De hade sett Wahlströms match mot Taylor i New York. Finländska­n förlorade dusten, som inte gick i hennes egen viktklass, men Jones var ändå imponerad av Wahlström.

– När det här dök upp kände jag att det här är grejen som jag vill satsa på. Det fanns några andra som också tog kontakt efter matchen mot Taylor.

På vägen fram till att matchen spikades fanns det en del problem. Förhandlin­garna pågick en längre tid och det var först i juni som datumet klarnade.

– Förberedel­serna har varit en utmaning i och med att datumet inte har varit spikat. Och det blir ingen enkel uppgift att slå Larios, säger Wahlströms tränare Risto Juvonen.

Wahlströms samarbete med Roy Jones Jr tar inte slut i och med fajten i augusti. Redan nu finns det planer på fler matcher i USA.

Wahlströms målsättnin­g är redan klar. Om hon vinner mot Larios är förhoppnin­gen att få gå upp mot amerikansk­an Mikaela Mayer i en riktigt stor match.

 ?? Foto: Mats ahLnäs/sPt ?? TOPPFORM. Eva Wahlström säger att hon känner sig starkare än någonsin. Nu inleds finslipnin­gen av formen inför titelmatch­en i Las Vegas.
Foto: Mats ahLnäs/sPt TOPPFORM. Eva Wahlström säger att hon känner sig starkare än någonsin. Nu inleds finslipnin­gen av formen inför titelmatch­en i Las Vegas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland