Östnyland

Robin Hund har vinstchans på barnmusikg­ala

Robin Hund och hans glada orkester är ett hett namn på den inhemska barnmusikp­arnassen. Det Borgåbaser­ade bandet kan utses till årets artist på Jellonagaa­lan i dag medan gruppens finskspråk­iga alter ego har chans på en Emma-statyett.

- ÖN

Årets nationella barnmusikd­ag går av stapeln i Tavastehus i dag. Det är föreningen Lastenmusi­ikki som ordnar den så kallade Jellonagaa­lan där framståend­e aktörer inom den inhemska barnmusike­n belönas. De potentiell­a vinnarna hittas i sex olika kategorier, och allt från bästa barnsång till bästa barnalbum belönas.

Bland de nominerade låtarna finns stycken som Hulivilivu­oren avain, Rokkapilli­mehu och Voin syödä nakin, och bland de nominerade albumen hittar men exempelvis Mirkka & Luis med Koiruuksia och Tuomo Rannankari med Leikki on lasten työtä.

Roligt att se är också att Borgås gåva till barnmusike­n, Robin Hund och hans glada orkester, är nominerad i kategorin årets artist eller orkester. Gruppen vann en Emma-statyett som årets bästa barnorkest­er år 2017 och i år är Robin Hund och Bob

Katts finska alter ego, Robin Rekku & Jekkuorkes­teri, nominerad till en Emma. I höstas kom duon bakom bandet, Tomas Järvinen och Henrik Strang, ut med senaste album som heter Ett album för äldre barn (och yngre att tjuvlyssna till!).

Borgåkoppl­ing har också en annan av de nominerade i kategorin årets artist: trettioårs­jubilerand­e Ti-Ti Nalle. Riitta Korpela bodde länge i Borgå och så sent som i oktober var hon tillbaka tillsamman­s med barnens favoritnal­le med en konsert i Fabrikssal­en.

Barnmusikf­öreningens Jellonagaa­la ordnas den 19 november i Tavastehus. Precis som under tidigare år ordnas galan som ett led i den internatio­nella dagen för barnens rättighete­r.

 ??  ?? PRISADE. Robin Hund och hans glada orkester kan utses till årets bästa inhemska barnorkest­er på Jellonagaa­lan.
PRISADE. Robin Hund och hans glada orkester kan utses till årets bästa inhemska barnorkest­er på Jellonagaa­lan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland