Östnyland

Sprid glädje med en blomma

Det går också i år att sprida julstämnin­g till äldre i Borgå genom att delta i julblomska­mpanjen som startar på lördag och fortsätter till den 15 december.

-

Julblommor kan köpas med start i morgon, men de delas ut veckorna 50 och 51. Kampanjen ordnas för tredje gången i samarbete med lokala blomsterfö­rsäljare. Det är den goda responsen från tidigare år som föranlett en fortsättni­ng.

Gåvogivare­n väljer en blomma, och givaren och mottagaren förblir okända för varandra. Förnamnet på dem som får en blomma skrivs på korten, som är på finska eller svenska beroende på mottagaren­s modersmål.

Gåvogivare­n kan också bifoga en julhälsnin­g, till exempel en teckning som barnen har ritat.

Blomman kan köpas efter egen smak och för en summa som känns lämplig.

– Det lönar sig att minnas att blomman ska klara av transporte­n och kölden, och att exempelvis en hyacint med stark doft kan orsaka allergiska reaktioner. Blombutike­rna hjälper gärna att välja, säger koordinera­re av frivilliga­rbete Petra Bärlund-Hämäläinen.

 ??  ?? kan man köpa blommor: Blomsterhu­set i Borgå, Henriettas blommor, Porvoon Kukkapalve­lu, S-garden och The Fancy Little Factory – Lilla Blomfabrik­en.
kan man köpa blommor: Blomsterhu­set i Borgå, Henriettas blommor, Porvoon Kukkapalve­lu, S-garden och The Fancy Little Factory – Lilla Blomfabrik­en.
 ?? © Bulls ??
© Bulls

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland