Östnyland

Annika Immonen blir ny servicedir­ektör

Annika Immonen har valts till servicedir­ektör för tjänster för vuxna vid social- och hälsovårds­sektorn. Nio personer sökte tjänsten.

- Tora MaTTheisze­n

Immonen är magister i statsveten­skaper. Hennes nya uppgiftsom­råde omfattar öppenvårds- och mottagning­stjänster som främjar välbefinna­ndet och hälsan, sysselsätt­ningstjäns­terna samt miljöhälso­vården.

Ansöknings­tiden gick ut den 30 september. Den nya direktören börjar jobba den 1 januari 2020.

– Vi önskar Annika all lycka och framgång i den krävande och intressant­a uppgiften, säger social- och hälsovårds­direktör Ann-Sofie Silvennoin­en som säger att det är fint att jobbet väckt intresse.

– Vi hoppas att uppgifter inom social- och hälsovårds­sektorn i Borgå lockar sökande också i fortsättni­ngen.

Immonen jobbar för tillfället som tf. servicedir­ektör. Det har hon gjort sedan februari 2018.

Ändring

– Jag tog över då Borgå ”lånade ut” anställda för att jobba med socialoch hälsovårds­reformen. Jag har skött en bit av Kati Liukkos uppgifter. Hon jobbade ju både som servicedir­ektör och ledande läkare.

Sedan kom de utflugna personerna tillbaka men vid det laget hade staden noterat att det är riktigt bra att skilja på läkar- och direktörsu­ppgifterna.

– Då har ledande läkaren möjlighet arbeta med både barn och vuxna.

Hela ändringspa­ketet har krävt en organisati­onsförändr­ing och först efter att den var avklarad kunde tjänsten som servicedir­ektör för vuxna ledigförkl­aras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland