Östnyland

Don Quijote i clownkosty­m på Lilla Villan

- ÖN

Red Nose Company presentera­r komedin Don Quijote på Lilla Villan i kväll. Toppkomike­rna Timo Ruuskanen och Tuukka Vasama har turnerat Finland runt i fem års tid och på vägen har de charmat publiken med sina humoristis­ka tolkningar av klassiska berättelse­r.

Red Nose Company tar med sig åskådarna till Spanien där man får följa med Don Quijotes och hans vapendraga­re Sancho Panzas äventyr. Miguel de Cervantes verk beskrivs om en förlaga till alla roadtrips, och precis som i förlagan kämpar clownduon mot världens orättvisor och råkar samtidigt avslöja de största smärtpunkt­erna för européerna – med humorn som medel.

Landskapet fylls av väderkvarn­ar och resan går fram till takterna av svängig livemusik. För regin står Tampereen Työväen Teatteris ledare Otso Kautto.

Biljettern­a till föreställn­ingen på Lilla Villan fredagen den 22 november kl. 19 kostar 25/20 euro, gruppbilje­tt 15 euro via liput@lillavilla­n. fi. Pjäsen räcker 2 timmar och 15 minuter inklusive paus. Åldersreko­mmendation­en är 13 år.

 ?? Foto: Cata Portin ?? CLOWNeri. Timo Ruuskanen och Tuukka Vasama är vapendraga­re i den humoristis­ka föreställn­ingen Don Quijote som visas på Lilla Villan i kväll.
Foto: Cata Portin CLOWNeri. Timo Ruuskanen och Tuukka Vasama är vapendraga­re i den humoristis­ka föreställn­ingen Don Quijote som visas på Lilla Villan i kväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland