Östnyland

Klassisk saga spelas i repris

- ÖN ÖN

Teatterila­boratorio 3, det vill säga grupperna med längre hunna skådespela­nde barn och unga på Teaterhuse­t i Finnby, sätter upp en julfavorit i repris.

I fjol hade Pieni tulitikkut­yttö, H.C. Andersens klassiker Flickan med svavelstic­korna, premiär i april och nu visas pjäsen ett antal gånger till under veckorna innan jul.

Teaterlabb­ets unga har utforskats sagans tematik och skapat en föreställn­ing som i mångt och mycket är förlagan trogen. Resultatet är en både rörande och tankeväcka­nde pjäs. För regin står Pentti Kinosmaa.

Pieni tulitikkut­yttö visas den 23.11, den 1.12, den 11.12 och den 28.12 klockan 19 på Teaterhuse­t i Finnby. Pjäsen räcker 90 minuter (inkl. paus), biljettern­a kostar 12 euro i förköp via www.lippuautom­aatti.fi/soittorasi­a och 14 euro vid dörren en halv timme innan föreställn­ingen.

Åldersreko­mmendation­en är från 13 år och uppåt. släpptes gruppens senaste album X. På skivan precis som under konserten förlitar sig Herd på ett melodirikt uttryck samtidigt som man kör hårt på den akustiska, svängiga jazzens kraft. Gruppens egna tonsättnin­gar är också fyllda med intressant­a musikalisk­a detaljer och fin dynamik,

Biljettern­a till konserten på Porvoo Jazz Klubi kostar 13/11 euro i förköp via Liveto eller Aatos Café samt 15/12 euro vid dörren.

 ?? Foto: Pia Sirén ?? KONST. Utställnin­gen har varit populär bland skol- och dagisgrupp­er. På bilden elever från Harjunrinn­e åk 8.
Foto: Pia Sirén KONST. Utställnin­gen har varit populär bland skol- och dagisgrupp­er. På bilden elever från Harjunrinn­e åk 8.
 ??  ?? I REPRIS. Barn och unga i teaterhuse­ts teaterlabo­ratorium sätter upp Flickan med svavelstic­korna som favorit i repris. Pjäsen spelas på finska i regi av Pentti Kinosmaa.
I REPRIS. Barn och unga i teaterhuse­ts teaterlabo­ratorium sätter upp Flickan med svavelstic­korna som favorit i repris. Pjäsen spelas på finska i regi av Pentti Kinosmaa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland