Östnyland

Tillfällig­t ledarbyte på Grand

Anne Johansson Padilla lämnade ett fast jobb för att vikariera som verksamhet­sledare på Kulturhuse­t Grand. Nu får hon jobba på en plats som intressera­t henne väldigt länge.

- TorA MATTheisze­N 040 5473 517 tora.mattheisze­n@ksfmedia.fi

Anne Johansson Padilla tar över ledarskape­t på Kulturhuse­t Grand medan verksamhet­sledaren Nadina Vihinen är mammaledig.

– Där vill jag jobba, har hon tidigare sagt åt flera vänner och pekat mot Grand då de haft vägarna förbi.

Nu är hon i huset. Innan hon själv hunnit upptäcka jobbannons­en hade tre vänner tagit kontakt och uppmanat henne söka. Det gjorde hon.

Hon lämnade sin tidigare tjänst och tog risken. Efter Grandåret uppenbarar sig säkert nya utmaningar igen.

Grand behöver en tillfällig verksamhet­sledare för att Nadina Vihinen blir mammaledig på måndag.

– Hon har i tre veckors tid gjort sitt bästa för att lära mig jobbet, nästa vecka måste jag klara mig själv, skrattar Anne som noterat att verksamhet­sledarens arbetsfält är väldigt brett.

– Man ska ta emot kunder, skriva ansökninga­r och avtal, ha hand om budgeten, utveckla verksamhet­en och så vidare. Det är mycket att ta in, men jag trivs utmärkt. Arbetskamr­aterna är väldigt trevliga och duktiga och vi gör mycket tillsamman­s.

Anne Johansson Padilla är uppvuxen i Vanda, men har halva släkten i Borgå, där hon själv också bott i drygt tre år. Hon är politices magister med inriktning på media och har också studerat journalist­ik och foto.

Då hon blev klar med sina studier i slutet av 1990-talet träffade hon sin nuvarande man och flyttade till Spanien, där hon stannade i 20 år.

– Där jobbade jag med bland annat turism och marknadsfö­ring och hade också egen fotostudio.

Så föddes tvillingar­na och föräldrarn­a beslutade att då det är dags för dem att börja skolan blir det flytt till Finland och Borgå. Att anpassa sig i hemlandet efter en så lång utrikesvis­telse är inte alltid lätt. Det har ändå gått smidigt och bra för den här familjen.

– Jag fick genast jobb på Röda Korset för att jobba med invandrare. En kompis tipsade om ett hus att hyra.

Barnen började skolan och svenska språket var inget problem för dem. Far i huset har från förr arbetat internatio­nellt och rest mycket. Samma mönster gäller i dag.

Anne frilansade också som journalist och hoppade in som lärare. Tack vare de goda språkkunsk­aperna erbjöds hon sedan ett jobb med att utveckla Stockholms­metron och tackade ja. Nu är det Kulturhuse­t Grand som gäller. – Jag vill fortsätta utveckla verksamhet­en, Grand ska ju vara en öppen plats för stadsborna. Vi skall bland annat jobba vidare med vårt kulturkafé, men har också helt nya idéer. Brist på uppdrag blir det inte.

Hon arbetar fortfarand­e med invandrare, men som frivillig.

– Jag har bland annat startat en städring som sysselsätt­er en person på heltid. Inom den här sektorn finns mycket att göra.

 ??  ??
 ?? Foto: ViiVi ikonen ??
Foto: ViiVi ikonen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland