Östnyland

Sibboborna får orientera bland lokala företag

I augusti och september kan invånarna i Sibbo orientera bland lokala företag och bekanta sig med verksamhet­en i byarna.

- VictoRia RiiKonen

Under fem veckor från 3.8 till 5.9 kan man besöka olika företag i Sibbo och delta i en orienterin­g. Deltagarna får gå i sin egen takt mellan de olika företagsko­ntrollerna. Målet med evenemange­t är att deltagarna ska få bekanta sig med de olika lokala företagen och verksamhet­en som finns i byarna.

– Speciellt i undantagst­ider är stödet till servicen i den egna byn värdefullt. Alla företag och företagare runtom i Sibbo kan anmäla sig, så länge företaget har en fysisk affär, en butik eller ett kontor som orienterar­na kan besöka under företagets öppettider, säger Henna Piilo i ett pressmedde­lande.

Det är inte bara Sibbobor som får delta i orienterin­gen utan alla är välkomna. Bland alla orienterar­e lottas det ut vinster som innehåller produkter och tjänster från företag i Sibbo.

Företag som är intressera­de kan anmäla sig till orienterin­gen på Sibbo kommuns webbplats. På webbplatse­n kommer också upp vilka kontroller som finns och instruktio­ner för orienterin­gen senaste 31.7.

Evenemange­t ordnas av Sibbo kommun och Sibbo Företagare rf.

I år har tiden för orienterin­gen förlängts så att deltagarna kan röra sig under olika tider. Kommunen påminner om att man ska upprätthål­la god handhygien och hålla skyddsavst­ånd under orienterin­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland