Östnyland

stopp! Filminspel­ning pågår i centrum

- ön

Borgåborna undrade vad som händer i centrum när en del av Biskopsgat­an, mellan Stadshusga­tan och lundagatan, stundvis stängdes av för trafik under onsdagen. Niklas Strandberg och

Henrik Packalén från hindhår Boe fBk berättade att det är inspelning av onnela, den finska varianten på den svenska dramakomed­in Solsidan, som är på gång.

när det kommer meddelande­n i telefonen är det dags att höja skylten som visar att nu är det stopp.

– trafiken stängs av korta stunder för att det inte ska höras buller, säger niklas Strandberg, som har tagit ledig från jobbet för det här uppdraget.

Centrumsce­nen spelades in i begravning­sbyrån på Biskopsgat­an. första avsnittet av onnela-serien visades 2017 på MtV. nu är man inne på den tredje säsongen. handlingen utspelar sig i bekanta Borgåmiljö­er.

 ?? Foto: helén kurri ?? TRAFIKVAKT­ER. Niklas Strandberg och Henrik Packalén från Hindhår Boe FBK fick njuta av sol och värme under onsdagens uppdrag i Borgå centrum.
Foto: helén kurri TRAFIKVAKT­ER. Niklas Strandberg och Henrik Packalén från Hindhår Boe FBK fick njuta av sol och värme under onsdagens uppdrag i Borgå centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland