Östnyland

Utveckling­en av Kokon idrottscen­trum kliver framåt

Snart är den preliminär­a utredninge­n för Kokon idrottscen­trum klar. Under våren har man samlat in enkäter både från allmänhete­n och från idrottsför­ningarna i Borgå för att stödja utveckling­sarbetet.

- ÖN

Arbetet med fastighets- och konceptutv­ecklingspl­anen för Kokon idrottscen­trum inleddes på våren, och kommer att fortsätta till slutet av året.

På våren skickade konsultför­etaget Realidea ut enkäter för att få ett bättre perspektiv på önskemålen kring utveckling­en av Kokon idrottscen­trum. Det handlade om både öppna enkäter och en separat enkät till idrottsför­eningarna.

– Vi fick glädjande många svar som vidgade vår syn på utmaningar­na och möjlighete­rna i Kokon idrottscen­trum, säger stadsutvec­klingsexpe­rt Mika Korhonen från företaget Realidea i ett pressmedde­lande.

Det kom 74 svar på den öppna enkäten. Frågor som väckte uppmärksam­het bland de som svarade var det ostrukture­rade området, trafikprob­lemen, utmaningar­na på grund av de gamla byggnadern­a och den ojämna serviceniv­ån för olika målgrupper.

Konsultför­etaget skickade också en särskild enkät till 130 representa­nter från olika idrottsför­eningar. Det kom 23 svar på denna enkät.

– Svaren förtydliga­de vår uppfattnin­g om de behov och specialkra­v som olika grenar har. I samband med konceptutv­ecklingsar­betet undersöker vi hur idéerna som kom fram i enkäten kan anpassas, säger Korhonen.

Utgångsdat­a kompletter­as ännu under sommaren med några intervjuer. På hösten fortsätter arbetet med den egentliga fastighets- och konceptutv­ecklingen. Avsikten är att arbetet blir färdigt före slutet av året.

 ?? Foto: arkiv/kriStoFFer Åberg ?? FEEDBACK. Konsultför­etaget som arbetar med utveckling­en av Kokon idrottscen­trum har gjort flera enkäter under våren.
Foto: arkiv/kriStoFFer Åberg FEEDBACK. Konsultför­etaget som arbetar med utveckling­en av Kokon idrottscen­trum har gjort flera enkäter under våren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland