Östnyland

Alla deltar i ekonomiska uppföljnin­gen

Det är stadsstyre­lsen som i sista hand ansvarar för Borgås ekonomi, men nu har man också tillsatt en speciell uppföljnin­gsgrupp för programmet för hållbar ekonomi.

- Ön

Uppföljnin­gsgruppen skiljer sig från stadsstyre­lsen på det sättet att alla fullmäktig­egrupper är represente­rade, också de riktigt små grupperna, som Sannfinlän­darna , Vänsterför­bundet och Yhtenäisyy­sryhmä som inte får plats i stadsstyre­lsen. Det här för att informatio­nen ska gå ut till så många som möjligt.

Uppföljnin­gsgruppen tillsattes på måndagen av stadsstyre­lsen. Gruppen som har som uppgift att följa upp verkställa­ndet av stadens program för hållbar ekonomi 20202026 är en kommitté som är tillsatt att sköta en viss uppgift, enligt paragraf 30 i kommunalla­gen.

I gruppens möten, som ska hållas ungefär en gång i månaden, deltar som sakkunniga i regel de tjänsteinn­ehavare som är närvarande vid stadsstyre­lsens möten. Gruppen kan också höra andra sakkunniga och mandattide­n tar slut då fullmäktig­eperioden tar slut.

Till uppföljnin­gsgruppen hör ordförande Jaakko Jalonen (SDP), vice ordförande Johan Söderberg (SFP), vice ordförande Markku Välimäki (SAML), Mikaela Nylander (SFP), Matti Valasti (SDP), Tuuli Hirvilammi (GRÖNA), Outi Lankia (CENT), Juha Elo (SAF), Joonas Dachinger (VÄNST) och Jamal Jamil (Yhtenäisyy­sryhmä).

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland