Östnyland

Besök LAN-party och få vaccin i Sibbo

-

Sibboborna har chansen att ta coronavacc­inet i samband med julöppning­en.

Den Sibbobo ännu inte vaccinerat sig, men vill göra det, kan rikta blicken mot julöppning­en. Kommunen meddelar att det är möjligt att få vaccinet på lördag (27.11) i samband med julöppning­en, och mera specifikt i samband med ett LAN-party som äger rum i Enter (Stora Byvägen 14).

Pop-up-coronavacc­inationen i Enter sker utan tidsbestäl­lning mellan klockan 10 och 14. Alla som vill bli vaccinerad­e kan smidigt besöka Enter vid ett lämpligt tillfälle vid sidan av julstämnin­gen och spelandet. Alla som är 12 år fyllda och äldre kan få antingen den första eller den andra vaccindose­n.

Den tredje vaccindose­n ges till personer som nu står i tur att få den, alltså personer med kraftigt nedsatt immunförsv­ar samt personer som fyllt 60 år eller hör till riskgruppe­rna 1 och 2. Tredje dosen kan ges när det har förflutit minst 6 månader efter den andra vaccinatio­nsdosen.

Ta med dig ditt identitets­bevis eller FPA-kort. Vårdnadsha­vare till minderårig­a kan ge sitt samtycke till att deras barn vaccineras genom att fylla i och skriva ut samtyckesb­lanketten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland