Östnyland

Akilles tog en rejäl smäll mot BK-46: "Vi visste att det var hårt motstånd”

- ISABELLA HAAJA

BK-46 fortsätter dominera i division 1 i damhandbol­l. Akilles hade inte mycket att ge under söndagens hemmamatch då Karislaget bombardera­de med skott.

Söndagens handbollsm­atch slutade i en hård förlust för Akilles. Det var nämligen Borgådamer­nas tur att möta den obesegrade serieledar­en BK-46. Karislaget visade verkligen varför de ligger på tabellens topp och matchen slutade 22-42.

– Det är inte direkt det slutresult­atet vi hade önskat, men vi visste att det var hårt motstånd, säger Elin Kneck.

BK-46 började sin målskyttsu­ppvisning direkt i början av matchen och gjorde fem mål på fem minuter. Akilles låg till en början inte långt bakom, men situatione­n blev snabbt en annan. När första halvleken var slut visade måltavlan 12-22 till BK-46 fördel. Akilles hade ändå en kämpaglöd värd att nämna med tanke på lagets uppsättnin­g.

– Vi kämpade till slut med de förutsättn­ingar vi hade. Många är sjuka och skadade, så med det i åtanke spelade vi bra, säger Cassandra Ekholm som gjorde sex mål.

BK-46 fortsatte dominera i andra halvleken och utmanade Borgådamer­na i både försvar och anfall. De lyckades avbryta Akilles anfall för många gånger, vilket lämnade målvakt Charlotta Brunberg ensam i målet då rivalen bombardera­de med skott.

– Deras 5-1 försvar i andra halvleken tog kål på vårt spel, vi blev helt för stillaståe­nde, säger Kneck.

Slutligen hade Akilles inte mycket att ge mot serieledar­en och fick se sig slagna med 22-42. De ligger fortsättni­ngsvis nionde i tabellen med sex spelade matcher; fem förluster och en vinst.

– Matchens siffror blev ganska fula, kanske fulare än vad vi hade förtjänat, konstatera­r Kneck.

Följande hemmamatch är den 12 december och då möter Akilles laget Pickala HD. Det blir igen ett tufft motstånd mot ett erfaret lag.

– Vi måste träna på vårt anfall mot 5–1 försvar, det är inte vår styrka. Vi får ge vårt allt nu i två veckor och hoppas på att de som är sjuka blir friska tills nästa match, säger Ekholm.

❞ Vi måste träna på vårt anfall mot 5–1 försvar, det är inte vår styrka. Vi får ge vårt allt nu i två veckor och hoppas på att de som är sjuka blir friska tills nästa match. Cassandra Ekholm Akilles

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland