Östnyland

Fattas ditt östnyländs­ka favoritord? Anmäl det senast i dag

- JANNIKA LINDÉN

Östnylands dialektsat­sning får en fortsättni­ng, just nu samlar vi in flera specifikt östnyländs­ka dialektord. Delta i tävlingen och anmäl ditt favoritord senast i dag.

Funderar du på den perfekta julklappen till en lokalpatri­otisk östnylänni­ng? En affisch, en tygkasse, en disktrasa eller en kökshanddu­k med dialektord kan vara en lösning.

I våras bad vi läsarna anmäla sitt favoritord på östnyländs­ka, och ett hundratal ord lämnades in under de två veckor frågan var öppen. Av de orden valde vi ut 28 som kom med på produktern­a. Det är tydligt att det finns flera bra östnyländs­ka dialektord som är värda att lyftas fram. Därför ställer vi frågan igen: Vilket ord är din favorit bland de östnyländs­ka dialektord­en? Fram till den 3 december kan du fylla i ditt ord.

Bland dem som deltar lottar vi ut några dialektpro­dukter.

Det var Östnylands tidigare medarbetar­e Petra Lind som tog initiative­t till dialektsat­sningen. Grafiker Nora Lietepohja har svarat för designen av produktern­a och dialektexp­erten Caroline Sandström på Institutet för de inhemska språken har kontroller­at både ordens ursprung och stavning.

Fredagen den 17 december kommer Östnyland att finnas på jultorget i Borgå från klockan 10. Välkommen med tips om vad vi borde skriva om, med åsikter och kommentare­r. Du kan också komma bara för att prata bort en stund. Naturligtv­is kan man också köpa våra dialektpro­dukter.

Anmäl ditt favoritord på www.ostnyland.fi senast i dag. Du hittar blanketten under dialektlog­gan på framsidan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland