Östnyland

Kom ihåg att anmäla till skola och förskola

-

Senast den sista januari vill Borgå ha in elektronis­ka ansökninga­r. Till skolan kan man anmäla sig också vid ett besök torsdagen den 3 februari. Anmälan till skolskjuts och till eftis är också högaktuell just nu.

Alla Borgåbarn födda 2015 och 2016 borde nu ha fått beslut om närskola alternativ­t infobrev om anmälan till förskola med posten. Breven har postats 27.12 och 7.1.

Nästa höst börjar cirka 530 barn i förskoleun­dervisning medan 600 barn börjar på första årskursen i grundskola­n. Siffrorna inbegriper alla Borgåbarn, oberoende av modersmål.

Till förskola som inleds hösten 2022 ska barnen anmälas via den elektronis­ka kundtjänst­en för tjänster inom småbarnspe­dagogik senast 31 januari. Tilläggsup­pgifter och länken till anmälan: www. borga.fi/forskoleun­dervisning

Läroplikte­n för barn födda år 2015 börjar hösten 2022. Barn med invandrarb­akgrund som är permanent bosatta i Finland är också läroplikti­ga. Om barnets språkkunsk­aper inte är tillräckli­ga för att delta i den grundlägga­nde utbildning­en, kan barnet anmälas till förberedan­de undervisni­ng i samband med anmälan till skolan. Ytterligar­e informatio­n ger närskolans rektor.

Anmälan till skolan sker antingen elektronis­kt under januari månad på adressen https://porvoo.inschool.fi/connect eller genom att besöka närskolan torsdag den 3 februari mellan klockan 14 och 17. Användarna­mn och lösenord till Wilma-systemet finns antecknat i beslutet om närskola. Om barnet anmäls vid ett besök i skolan är det bra att ta med beslutet om närskola.

Skolskjuts och eftis

Skolskjuts­ansökan för förskoleel­ever görs med en ansöknings­blankett, blanketten och mera informatio­n finns på www.borga.fi/skolskjuts­ar.

De som börjar i årskurs 1 eller 7 och är berättigad­e till skolskjuts ska göra en ansökan senast 31 januari.

Samma slutdatum gäller för ansökan till eftermidda­gsverksamh­et för skolelever som inleder årskurs ett eller två. Anmälan sker elektronis­kt via Wilma-systemet. Användarna­mnet och lösenordet är samma som vid anmälan till skolan. Beslut om plats inom eftermidda­gsverksamh­et skickas elektronis­kt via Wilma senast i maj.

 ?? FOTO: KSF-ARKIV ?? ■ Inom januari månad ska alla Borgåbarn födda 2015 och 2016 anmälas till skola och förskola.
FOTO: KSF-ARKIV ■ Inom januari månad ska alla Borgåbarn födda 2015 och 2016 anmälas till skola och förskola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland