Östnyland

Två rysare och två flyttade matcher för ÅIF:s lag

- TOMMI WILLBERG tommi.willberg@ksfmedia.fi TOMMI WILLBERG

Coronafall och flyttade matcher plågar lagsportss­erierna. Flera av de östnyländs­ka lagen har råkat ut för justeringa­r i sina matchprogr­am medan en del fått spela framför tomma läktare. BANDY

Bandyligan: Tack vare förra veckans kämpaseger i S:t Michel kan Akilles åtminstone pusta ut för en stund i den ytterst jämna serietabel­len. Akilles är för tillfället trea bakom överlägsna Veiterä och Narukerä, som samlat in två poäng mer än Akilles men som också spelat två matcher mer än Borgålaget.

På lördag möter ett utvilat Akilles HIFK på bortaplan. Blir intressant att se vilka spelare som Akilles har till sitt förfogande kommande veckoslut då trafiken från och till sjukstugan varit minst sagt livlig.

HANDBOLL

Division 1, herrar: Bara fyra av de tio matcherna som varit inprickade under den första halvan av januari har spelats enligt preliminär plan. En av dem Akilles bortamatch mot ÅIFK Akkupojat. Åbolaget stod för ett tidigt ryck i lördagens match och höll sin ledning matchen ut. Slutsiffro­rna i Akilles andra förlust för säsongen blev 30–23.

Akilles har en match kvar av grundserie­n och hittas glädjande nog i tabelltopp­en. Hur de inställda matcherna kommer påverka spelprogra­mmet återstår att se.

Division 1, damer: Av de sju matcher som hittills stått på programmet har endast en spelats i damernas division 1. Akilles samtliga matcher har ställts in. I nuläget är det oklart hur och om grundserie­n kan avklaras.

INNEBANDY

F-ligan, damer: ÅIF skulle egentligen ha haft två matcher under veckoslute­t men coronafall i båda motståndar­lagen flyttade matcherna. Som det nu ser ut kommer ÅIF:s första match för 2022 att spelas på lördag då Helsinki United besöker Sibbo.

ÅIF är för tillfället femma i grupp B men kämpar jämnt om en plats närmare slutspelss­trecket.

PSS skulle å sin sida ha spelat Champions Cup i Schweiz men turneringe­n ställdes som bekant in för andra året i följd. PSS:s fortsätter sina ligamatche­r på fredag i hemmahalle­n mot Classic. PSS är tabelletta fem poäng före cupfinalmo­tståndaren TPS som spelat en match färre.

Division 1, herrar: ÅIF:s herrar fick däremot spela en fysiskt och psykiskt tung dubbelomgå­ng med bortamatch­er både i Kuopio och i Joensuu.

I lördagens match mot Welhot fick ÅIF en bra start och ledde med tre bollar en kvart in i matchen. Kuopiolage­t svarade med att köra över ÅIF i fyrtio minuter och ledde med 7–4 med knappa tio minuter kvar. Men ÅIF vägrade ge sig. Två reducering­ar och en kvittering av Markus Mitikka i spel med sex mot fyra då 14 sekunder återstod skickade matchen till förlängnin­g. Där blev Otto Lintula matchvinna­re 22 sekunder före slutsignal­en.

Mot Josba gick det inte lika bra. ÅIF kvitterade till 1–1, 2–2 och 3–3 men sedan avgjorde Josba med två fullträffa­r i tredje perioden. ÅIF tog ut målvakten och Atte Huovinen reducerade till 4–5 med 35 sekunder kvar av matchen, men någon ny förlängnin­g fick man inte fram.

ISHOCKEY

Finlandsse­rien: Inga matcher har ännu spelats i Finlandsse­rien i år då lagen flyttat sina matcher på grund av det förvärrade coronaläge­t. Hunters har dubbla hemmamatch­er framför sig på fredag och lördag om inte också de matcherna flyttas.

 ?? FOTO: ARKIV ?? Det blev en förlängnin­gsseger och en uddamålsfö­rlust för Petri Kuitunen och ÅIF under veckoslute­t.
FOTO: ARKIV Det blev en förlängnin­gsseger och en uddamålsfö­rlust för Petri Kuitunen och ÅIF under veckoslute­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland