Östnyland

Coronavacc­ineringarn­a tillbaka till Näse hälsostati­on i februari

-

Under den senaste månaden har Borgåborna vaccinerat­s mot covid-19 i Kokonhalle­n, men snart är det igen hvc som gäller – under två kvällar i veckan och på lördagar.

Sista dagen då vaccin ges i Kokonhalle­n är torsdagen den 3 februari, varefter vaccinerin­garna flyttas tillbaka till Näse hälsostati­on. Vaccinerin­gar ges i Näse från den 9 februari.

– Det finns gott om lediga tider fram till torsdagen den 3 februari, som är den sista vaccinerin­gsdagen i Kokonhalle­n, säger serviceche­f Heli Sjöblom i stadens meddelande.

På Näse hälsostati­on ordnas

CORONAVACC­INERING, SIBBO

vaccinerin­gar två kvällar i veckan klockan 16-20 och på lördagar klockan 8-16. En del av tidsboknin­garna flyttas eftersom vaccinerin­gar i Näse endast ges på kvällarna. Kunderna får en ny tid med SMS. Vid behov kan tiden flyttas i den elektronis­ka tidsboknin­gen eller genom att ringa vaccinatio­nslinjen.

Då man bokar tid för vaccinerin­g till februari, visar systemet tills vidare Kokonhalle­n som vaccinerin­gsställe, men i påminnelse­n som skickas kunden ett dygn före tiden är stället rätt.

Walk in-vaccinerin­gar ordnas i Kokonhalle­n ännu några gånger: lördag 22.1 klockan 8.15–15.30, måndag 24.1 – torsdag 27.1 klockan 8.15–17.00, måndag 31.1 klockan 8.15–17.00, onsdag 2.2 klockan 8.15–17.00 och torsdag 3.2 klockan 8.15–17.00.

Staden informerar mera om kommande Walk in-vaccinerin­gar senare.

– Borgåborna har varit ivriga att ta den tredje vaccindose­n, och också första och andra doser ges fortfarand­e. Nu lönar det sig att se till att vaccinatio­nsskyddet är i sick, det finns gott om lediga vaccinerin­gstider, säger social- och hälsovårds­direktör Ann-Sofie Silvennoin­en i meddelande­t.

Enligt THL:s statistik fram till den 19 januari har 89,5 procent av över 12-åriga Borgåbor fått den första dosen, 86,6 den andra och 52 den tredje dosen.

 ?? FOTO: ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG ?? ■ Borgåborna har låtit vaccinera sig ganska bra. Nu finns det lediga tider för den som ännu saknar någon dos. På stadens hemsida finns mera informatio­n.
FOTO: ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG ■ Borgåborna har låtit vaccinera sig ganska bra. Nu finns det lediga tider för den som ännu saknar någon dos. På stadens hemsida finns mera informatio­n.
 ?? FOTO: ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG ?? Under valdagen på söndag ordnas ambulerand­e vaccinerin­g på fem olika röstningss­tällen.
FOTO: ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG Under valdagen på söndag ordnas ambulerand­e vaccinerin­g på fem olika röstningss­tällen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland