Östnyland

Invånare vill rädda servicen i Gammelback­a

-

Nu finns det en namninsaml­ing för att försäkra att serviceniv­ån i Gammelback­a hålls på samma nivå som nu om och när allaktivit­etshuset och köpcentret rivs.

Det nuvarande allaktivit­etshuset och köpcentret i Gammelback­a är i dåligt skick, och nu föreslås att de rivs med snabb tidtabell. I allaktivit­etshuset finns bland annat bibliotek, ungdomsgår­d, läsesal och samlingsut­rymmen där både föreningar och invånare träffas.

I stadens investerin­gsplaner finns ett nytt allaktivit­etshus med skola planerat åren 2025–2027 och utredninge­n kring det pågår. Mirja Suhonen, Marko Piirainen och Jaakko Jalonen som är de tre första namnen på listan anser att man bör beakta hela stadsdelen och de behov av service som kommer att finnas i framtiden när man planerar för nybyggena.

De som skrivit under namnlistan kräver att man kartlägger behovet av service i Gammelback­a och ser till så den verksamhet som nu finns i de rivningsho­tade byggnadern­a kan fortsätta när byggnadern­a rivs.

De kräver också att man noga utreder i hurdant skick de nuvarande byggnadern­a är innan det slutliga beslutet om rivning fattas.

Den som tycker som Mirja Suhonen, Marko Piirainen och Jaakko Jalonen hittar vädjan på www.adressit.com.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland