Östnyland

För Pia Nurme blev första valet en framgång

Samlingspa­rtiets Pia Nurme lyckades samla dryga 500 röster. Hon är en av kandidater­na vars bakgrund är inom socialoch hälsovårde­n.

- .JON NYQVIST

Som samlingspa­rtisten med tredje mest röster i östra Nyland blev Pia Nurme invald. Det här trots att hon in i det sista oroade sig över att hon inte hunnit göra en tillräckli­gt stark kampanj.

– Jag har nog suttit här och oroat mig en hel del men det visade sig vara onödigt. Det stora stödet kom som en fin överraskni­ng, säger en glad Nurme under valkvällen.

Nurme har sin bakgrund inom social- och hälsovårde­n och ser sig själv som mer yrkesmänni­ska än politiker. Många minns henne från tiden då hon var Borgå stads socialoch hälsovårds­direktör. Sedermera har hon övergått till att jobba med hälsovård på den privata sidan.

– Jag har fötterna stadigt på marken. Min kampanj gick ut på att

■ komma med fakta och realistisk­a mål. Det kanske inte väcker så mycket uppmärksam­het, men det verkar ändå ha gått hem hos många östnylänni­ngar.

Nurme ser på arbetet som väntar inom välfärdsom­rådet med realistisk­a förväntnin­gar.

– Jag känner området väl, både styrkorna och svaghetern­a. Nu gör vi det som måste göras för att få det hela att komma igång, säger Nurme.

Hon förväntar ett bra samarbete mellan partierna.

– Det handlar om människor som känner varandra bra och är vana att få saker och ting gjorda. Men det är också värt att komma ihåg att de som blir invalda måste se på välfärdsom­rådet som en helhet. Man kan ta kunskap med sig från de enskilda kommunerna men man måste ändå alltid se på helheten när man fattar beslut inom välfärdsom­rådet. Vårt område är mindre men det betyder också att vi kan vara mer viga, säger Nurme.

 ?? FOTO: ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG ?? Pia Nurme (Saml) blev invald i sitt första val.
FOTO: ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG Pia Nurme (Saml) blev invald i sitt första val.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland