Östnyland

Rekommenda­tionen om munskydd fortsätter i Lovisa

-

I Nyland, och således också i Lovisa, gäller till den 13 februari en omfattande rekommenda­tion om att använda munskydd för alla invånare som är 12 år och äldre, oavsett om de är vaccinerad­e eller inte.

Användning av munskydd rekommende­ras i alla offentliga lokaler inomhus och i trafikmede­l där det vistas andra människor. Rekommenda­tionen gäller också för årskurs tre och uppåt på läroanstal­ter i Lovisa.

Det rekommende­ras att privata aktörer förutsätte­r att personalen och kunderna använder munskydd till exempel under offentliga tillställn­ingar, i butiker, i kollektivt­rafik och i andra kundlokale­r.

Om det är svårt att undvika närkontakt under hobbyverks­amhet för barn och unga rekommende­ras det att verksamhet­sledare och över 12-åriga deltagare ska använda munskydd, förutom under idrottspre­stationen.

Staden rekommende­rar att du alltid använder munskydd då du uträttar ärenden på grundtrygg­hetscentra­len.

Studerande och familjerna ansvarar för anskaffnin­gen av munskydd till studerande och klienter inom ungdomsarb­etet. Skolan ansvarar för anskaffnin­g av munskydd till eleverna inom den grundlägga­nde utbildning­en. Arbetsgiva­ren ansvarar för anskaffnin­g av munskydd till personalen.

Ansiktsmas­ker delas ut till mindre bemedlade invånare i Lovisa stad och Lappträsk kommun. Vid utdelninge­n frågas inte efter personuppg­ifter eller uppgifter om förmögenhe­t, besöket registrera­s inte heller i några datasystem.

Ansiktsmas­ker utdelas på Lovisa grundtrygg­hetscentra­l (Öhmansgata­n 4, Lovisa) – måndagar och onsdagar klockan 9–10. Utdelninge­n sker i vuxensocia­larbetets lokaler, ingång via innergårde­n, dörr C2. Vuxensocia­larbetets klienter i Lovisa kan även få munskydd i samband med ett vanligt besök. I Lappträsk delas munskydd ut på Lappträsk hälsogård (Lappträskv­ägen 27, Lappträsk) – onsdagar klockan 9–10.

 ?? FOTO: ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG ?? ■ Rekommenda­tionen att använda munskydd fortsätter.
FOTO: ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG ■ Rekommenda­tionen att använda munskydd fortsätter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland