Östnyland

Plan för Jontas idrottspar­k till påseende

-

Projektet för att bygga Jontas idrottspar­k i Hangelby har fördröjts många gånger, men nu läggs planen för de allmänna områdena till påseende. Sibbo kommun har tillsamman­s med markägaren kompletter­at planerna för de allmänna områdena på detaljplan­eområdet Jontas idrottspar­k. Med allmänna områden menar man platser som allmänhete­n har tillgång till. Hit räknas till exempel gator, parker och även områden för idrott och rekreation.

För ett par veckor sedan ordnade kommunen en genomgång av planerna för de allmänna områdena tillsamman­s med Närings-, trafikoch miljöcentr­alen i Nyland. NTM-cetralen var nöjd med förändring­arna och kommunen har ytterligar­e uppdaterat planerna enligt de frågeställ­ningar som aktualiser­ades under mötet.

Tidigare har kommunen också tillsamman­s med Sibbo vatten utrett förekomste­n av grundvatte­n på detaljplan­eområdet och konstatera­t att kapacitete­n är så liten att vattnet inte har någon betydelse för vattenverk­en i regionen.

Planen för de allmänna områdena vid Jontas idrottspar­k behandlade­s av tekniska utskottet på tisdagen och utskottet tog beslut om att lägga fram planerna till påseende. Utlåtanden och åsikter om planen kan lämnas in till registratu­ren i Sibbo kommun senast den 7 mars. Utlåtanden begärs separat av Nylands miljöcentr­al och miljööverv­akningen i Sibbo kommun.

Projektet med Jontas idrottspar­k har pågått i över tio år och kommunen har ingått ett markanvänd­ningsavtal med markägaren för att förverklig­a projektet. Detaljplan­en för området vann laga kraft i början av 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland