Östnyland

Nylander och Andersson ställer upp i riksdagsva­let

-

Statssekre­terare Mikaela Nylander, SFP, ställer upp i det kommande riksdagsva­let år 2023. Detsamma gör Otto Andersson, fullmäktig­eordförand­e i Lovisa.

SFP i Nyland nominerade Mikaela Nylander till kandidat i riksdagsva­let under kretsmötet på torsdag kväll.

Under de tre år som gått sedan riksdagsva­let år 2019 har Nylander övervägt olika alternativ för hennes framtida engagemang. Nylander säger i ett pressmedde­lande att beslutet om att ställa upp som kandidat i riksdagsva­let har mognat sakta men säkert.

– För mig är samhällsen­gagemanget fortfarand­e det mest meningsful­la och naturliga alternativ­et, säger hon.

Nylander tror att den kunskap och insikt som hon har i samhällsfr­ågor, från olika nivåer i beslutsfat­tande, behövs nu då det finländska samhället står inför stora förändring­ar och utmaningar.

Mikaela Nylander arbetar sedan augusti 2021 som statssekre­terare för justitiemi­nister AnnaMaja Henriksson. Nylander var röstmagnet i kommunalva­let i juni 2021 och i välfärdsom­rådesvalet i januari 2022. Nylander var riksdagsle­damot under åren 2003-2019 och fungerade som ordförande för Svenska riksdagsgr­uppen under åren 2011–2015.

– Vi ska satsa på välmående, psykisk ohälsa kostar oss miljardbel­opp årligen. Satsningar på utbildning är det bästa sättet att skapa jämlika förutsättn­ingar för alla. Satsningar på forskning och innovation­er skapar arbetsplat­ser och möjliggör förändring­ar som beaktar också klimatkrav. Vi kommer också att behöva arbetsrela­terad invandring, vår välfärd står och faller på tillgången till utbildad arbetskraf­t, säger Nylander.

I Lovisa har också partikolle­gan Otto Andersson, traditione­llt röstmagnet i staden, meddelat att han ställer upp.

– Jag är mycket tacksam för all den vänliga uppmuntran jag fått att ställa upp i riksdagsva­let. De goda valresulta­ten i kommunalva­let och välfärdsom­rådesvalet sporrar mig ytterligar­e att kandidera. I Nyland har SFP ytterst goda möjlighete­r att vinna fyra mandat och allt tyder på att valet blir mycket jämnt. Jag ser fram emot en aktiv och konstrukti­v valkampanj, säger Andersson i ett pressmedde­lande.

I riksdagsva­let 2019 fick Andersson 3348 röster och blev femte bland SFP:arna i Nyland

❞ Satsningar på utbildning är det bästa sättet att skapa jämlika förutsättn­ingar för alla.

Mikaela Nylander (SFP) ❞ Jag ser fram emot en aktiv och konstrukti­v valkampanj. Otto Andersson (SFP)

 ?? FOTO: ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG/SFP ?? ■ Mikaela Nylander säger att kampen om de nyländska SFP-mandaten kommer att vara hårdare än någonsin i detta val och att hon går in med stor beslutsamh­et och kämparglöd. Otto Anderson säger för sin del att SFP i Nyland har goda chanser att få fyra mandat.
FOTO: ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG/SFP ■ Mikaela Nylander säger att kampen om de nyländska SFP-mandaten kommer att vara hårdare än någonsin i detta val och att hon går in med stor beslutsamh­et och kämparglöd. Otto Anderson säger för sin del att SFP i Nyland har goda chanser att få fyra mandat.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland