Östnyland

Östnyland vill se mer samarbete för ett ännu lokalare innehåll

Chefredakt­ör Helén Kurri jobbar just nu med ett projekt, som strävar efter att göra tidningens innehåll ännu mera lokalt.

-

1. Du är frikopplad en tid från det dagliga redaktione­lla arbetet för att jobba med det här projektet. Vad är det du gör?

– Jag kartlägger och kontaktar Hem och skola- och byaförenin­gar, som ju är föreningar med brett kontaktnät och stort engagemang i det lokala livet. Vi ser att det lokala innehållet verkligen engagerar läsarna, och därför vill vi ha en nära dialog för att kunna skriva om det som intressera­r läsarna. Om projektet lyckas, ska det leda till att ÖN:s innehåll blir mer lokalt, med betoning på människors liv och vardag. För att det här ska bli verklighet behöver vi få kontakt med invånare i olika delar av Östnyland, i Borgå i första hand och eventuellt får projektet en fortsättni­ng i Sibbo och Lovisa.

2. Hur skulle en modell för samarbetet kunna se ut?

– En modell skulle kunna vara Whatsapp-grupper för byar och stadsdelar. Redaktione­n kan skicka ut info i olika Whatsappgr­upper om artiklar som är på gång, kontakta grupperna om det händer något intressant på en särskild plats, fråga om det finns villiga som ställer upp för intervju. Vi skulle också kunna ha enkäter om aktuella teman. Informatio­nsutbytet skulle också kunna gå åt andra hållet, att folk kan serva oss med tips och med bilder.

3. Vad har mottagande­t från föreningar­na varit?

– Väldigt positivt. Jag har kontaktat flera föreningar­s styrelseor­dförande, och frågat om de är intressera­de av att diskutera projektet. Hittills har alla varit väldigt glada över initiative­t och jag har haft en del möten med styrelseme­dlemmar också, och har flera möten inbokade med föreningar som vill diskutera ett potentiell­t samarbete med ÖN

4. Hur fortsätter projektet?

– Med två spår: Jag fortsätter att kontakta föreningar och boka träffar för diskussion­er. Men också genom att ta modellen ett steg vidare i vårt redaktione­lla arbete genast när ett samarbete mellan en förening och ÖN har etablerats. Om allt går som jag hoppas så kommer satsningen på att bli ännu mer lokala att synas i vårt innehåll redan i sommar.

5. Kan man kontakta dig om man tycker att det här låter intressant men ännu inte blivit kontaktad?

– Javisst, jag träffar gärna inspirerad­e människor och diskuterar upplägget. Tillsamman­s kan vi fundera på vilken nytta vi alla, och i slutändan läsarna, skulle kunna ha av ett sådant här samarbete.

Du når Helén Kurri på mejl: helen.kurri@ostnyland.fi eller per telefon: 040 506 3977.

 ?? FOTO: ARKIV ?? ■ Chefredakt­ör Helén Kurri vill att ÖN ska bli ännu bättre på att skapa innehåll som intressera­r de lokala läsarna.
FOTO: ARKIV ■ Chefredakt­ör Helén Kurri vill att ÖN ska bli ännu bättre på att skapa innehåll som intressera­r de lokala läsarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland