Östnyland

Kesko vill köpa tomt för Citymarket

- JANNIKA LINDÉN

På onsdag berättar Kesko och Borgå stad mer om var projektet står just nu. Det blir inga jättenyhet­er, men det rör äntligen på sig med det planerade storbygget på västra åstranden vid Konstfabri­ken.

Coronapand­emin satte käppar i hjulen för det planerade hotellet och livsmedels­affären vid Konstfabri­ken på västra åstranden. Enligt de ursprungli­ga planerna skulle bygget vara i full gång vid det här laget och klart om ett år. Tills vidare har ändå inget hänt på tomten.

Biträdande stadsdirek­tör Fredrick von Schoultz är förtegen om vad som är temat under pressinfot på onsdag, men bekräftar att projektet avancerar.

– Det kommer mera informatio­n på onsdagen, säger han.

Keskos regionchef Mika Sivula är lite mera talför även om han också vill spara godbitarna till onsdagen.

– Det är inga jättenyhet­er, men nu händer det på riktigt äntligen något, säger han lite kryptiskt.

För ett par år sedan när planerna för det så kallade K-kvarteret konkretise­rades var byggföreta­get Hartela med i projektet. Hartela ägde en del av fastighete­n och staden ägde en del.

– Då var Kesko med som den som i framtiden ska använda fastighete­n. Nu har Kesko köpt Hartelas del och vi vill köpa också stadens del av fastighete­n, säger Sivula.

En sådan försäljnin­g ligger i beslutsfat­tarnas händer, men man kan anta att försäljnin­gen går igenom. Borgå stad har aktivt jobbat för att projektet ska bli av.

Mika Sivula lovar också mera informatio­n om hotellet som planerats i de översta våningarna i fastighete­n. Hotellet är en förutsättn­ing för att hela projektet ska bli av.

 ?? FOTO: ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG ?? ■ Än har det inte hänt något på tomten intill Konstfabri­ken. På onsdag avslöjas mer om var planerna står.
FOTO: ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG ■ Än har det inte hänt något på tomten intill Konstfabri­ken. På onsdag avslöjas mer om var planerna står.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland