Östnyland

Kabaree Berlin på Konstfabri­ken

-

Kabaree Berlin bjuder på tysk kabaréstäm­ning från 1920-talets Weimar, med musik, prat och visuella element.

Musiken på föreställn­ingen består av teater- och filmmusik av älskade tyska kompositör­er, såsom Friedrich Holländer och Kurt Weill, samt av andra schlagers och kupletter från tidsåldern. För översättni­ngarna svarar huvudsakli­gen Vesa Tapio Valo.

Konsertens solist är Reetta Ristimäki och för musiken står Marko Puro, Jukka Ojala och för första gången Lojo stadsorkes­ter.

Den skälmska föreställn­ingen lånar Bertolt Brechts tankar om teater och kärlek, utan att glömma dagsaktuel­la frågor. I föreställn­ingen ingår bland annat Marlene Dietrichs kändaste hittar. Föreställn­ingens stil liknar kabarén, som är typisk för tidsperiod­en och som kombinerar politisk satir, erotik och musik.

Reetta Ristimäki är en operasånge­rska och skådespela­re som trivs med många olika stilarter och vars karriär som frilanskon­stnär omfattar över 50 sceniska verk och över 20 år med konserter och föreställn­ingar i Finland och utomlands. Marko Puro är musiker och kompositör med utbildning från SibeliusAk­ademin. Också Jukka Ojala är musikmagis­ter från Sibelius-Akademin och kan spela dragspel mångsidigt, med allt från klassisk till spelmannal­iknande stil.

 ?? FOTO: KABAREE BERLIN ?? ■ Föreställn­ingen, som skrivits och regisserat­s av Reetta Ristimäki, visas på Konstfabri­ken den 27 april.
FOTO: KABAREE BERLIN ■ Föreställn­ingen, som skrivits och regisserat­s av Reetta Ristimäki, visas på Konstfabri­ken den 27 april.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland