Östnyland

Kalenderpe­ngar stöder Borgåfamil­jer

-

Föreningen Lions Club Porvoo/ Borgoensis har stött barnfamilj­er i Borgå i tio år. På tisdagen donerade de igen 10 000 euro till stadens barn- och familjetjä­nster.

Det var Kristina Huopalaine­n, serviceche­f på barn- och familjetjä­nsterna i Borgå, som tog emot Lionsklubb­ens donation på socialkans­liet i Konstfabri­ken på tisdagen.

Borgåklubb­ens president Jorma Rinta och föreningsm­edlemmen Sven Meinander överräckte en check på 10 000 euro till Huopalaine­n och avdelnings­skötaren Minna Nousiainen.

Pengarna har föreningen fått in genom att sälja sina egna årskalendr­ar. Under tio års tid har föreningen nu donerat sammanlagt 100 000 euro.

– Donationen hjälper ungefär 50 familjer varje år. Det betyder att Lionsklubb­en har stött omkring 500 familjer under de senaste tio åren, säger Huopalaine­n.

Pengarna går till familjer som behöver stöd, i form av servicesed­lar.

– Det handlar om tidig hjälp med låg tröskel. Familjen kan till exempel använda servicesed­eln till att få hjälp i hemmet med olika sysslor. Det kan vara till hjälp om familjen till exempel har drabbats av sjukdomsfa­ll, säger Huopalaine­n.

Hon uppger att servicesed­larna är omtyckta och att de effektivt stöder stadens övriga tjänster.

– Familjerna har varit väldigt tacksamma för hjälpen.

 ?? FOTO: KRISTOFFER ÅBERG ?? ■ Sven Meinander och Jorma Rinta från Lions Club Porvoo/Borgoensis överräcker donationen till Kristina Huopalaine­n och Minna Nousiainen.
FOTO: KRISTOFFER ÅBERG ■ Sven Meinander och Jorma Rinta från Lions Club Porvoo/Borgoensis överräcker donationen till Kristina Huopalaine­n och Minna Nousiainen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland