Östnyland

Zorbas på Postbacken i juli

-

Postbacken tar tillbaka en lyckad satsning från förra sommaren.

Zorbas, den livstörsta­nde vandraren, återvänder till Postbacken i juli 2022, nu i en förnyad sommarpjäs. Som förra sommaren spelar Marko Putkonen huvudrolle­n Zorbas, men i år med operettsån­gerskan och borgåbon Johanna Nurmimaa som sin nya motskådesp­elare, i rollen som Hortance.

Livet susar i Zorbas sånger, danser och melodi. I pjäsens handling får vi uppleva såväl fest som tragedi, vilket utspelar sig på en grekisk ö.

"Förra sommarens pjäs resulterad­e i så mycket positiv respons, att vi beslöt oss för att presentera den även 2022. Förra året var vi också tvungna att begränsa mängden publik på grund av koronarest­riktioner", säger pjäsens regissör Tuovi Putkonen i ett pressmedde­lande.

Marko Putkonen, som spelar Zorbas, beskriver sin karaktär som en vandrare hungrig på livet:

Zorbas skapar både förvirring och förtjusnin­g, och ibland ilska i sin omgivning. Han vill uppleva livet och att följa sin magkänsla, utan att ifrågasätt­a sig själv eller sina attityder.

I pjäsen Berätta mig Zorbas finns även nya skådespele­rskor, däribland sångerskan och skådespele­rskan Johanna Nurmimaa, och Marianne Peräkylä som skådespela­r, dansar och sjunger.

Också bekanta namn från i fjol återvänder, däribland multitalan­gen Thomas Pryke, operasjung­aren och pianisten Sirja Pohjanheim­oVikle och blåsinstru­mentmusika­nten Keijo Liski,

"Musiken under pjäsen spelas live", säger Marko Putkonen, som arrangerat musiken och delvis skrivit låtorden.

Postbacken­s läktare har tak, vilket betyder skydd mot regn.

Berätta mig Zorbas har premiär den 26.7 kl. 18.

Biljetter kan fås på www.netticket.fi och Grand-Luckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland