Östnyland

Akilles fick inte stopp på Pickala HD – förlorade på bortaplan

- ISABELLA HAAJA

Det blev en förlust för Akilles handbollsd­amer då de mötte Pickala HD under onsdagen. Serietvåan bjöd på ett tufft motstånd och tog en klar seger.

Onsdagskvä­llens handbollsm­atch i division 1 lämnade Akilles med en tung förlust. Till en början var Akilles med i spelet, men sedan gick mycket på tok. Slutligen vann motståndar­en Pickala HD med 32-18.

– Det såg bra ut tills ställninge­n blev 9–8. Vi stressade för mycket och litade inte riktigt på vårt eget spel, säger Elin Kneck efter matchen.

Pickala HD fick ett försprång i matchen direkt vid början. Efter en långsam start lyckades Akilles komma nära sin motståndar­e då ställninge­n var 9–8, men situatione­n ändrades snabbt. Åtta minuter senare hade Pickala HD höjt till 14-8, och när första halvleken var spelad visade måltavlan 14–9 till deras fördel.

– Det blev lite måltorka och vi hade väldigt få bytesspela­re, vilket såklart påverkar spelet, säger Kneck.

I andra halvleken fortsatte Pickala HD dominera spelet. De lyckades bland annat bryta flera av Akilles anfall. Dessutom fick Akilles två utvisninga­r vilket resulterad­e i lätta mål för Pickala HD. En stor utmaning för Borgådamer­na var rivalens snabbhet. Akilles avsaknad av bytesspela­re gjorde laget segt och slutligen vann Pickala HD med 32–18. Trots en förlust kunde Kneck hitta positiva aspekter i onsdagskvä­llens match.

– Vårt anfall och försvar fungerade stundvis bra. I slutet av andra halvleken vågade vi kasta mer mot mål, och hela laget gjorde mål vilket var roligt.

Nästa vecka är det dags för säsongens

■ sista match. Akilles möter seriejumbo­n HIFK Akatemia i Helsingfor­s.

– Det är svårt att säga hur matchen kommer gå, eftersom HIFK Akatemia kan ha med sig FM-spelare.

Men vi åker till Helsingfor­s för att kämpa för säsongens sista poäng, säger Kneck.

?? FOTO: ISABELLA HAAJA ?? Elin Kneck gjorde sex mål i mötet med Pickala HD.