Östnyland

Parkering i Kokon nödlösning i väntan på campingpla­ts

-

Reseparker­ingen i Kokon håller öppet för husvagnar och husbilarbi­lar på sommaren, i brist på andra alternativ.

Under sommaren kan husbilar och husvagnar parkera över natten på före detta campingomr­ådet i Kokon, meddelar Borgå stad.

Parkeringe­n fungerar med självbetjä­ningsprinc­ip och förverklig­as med hjälp av tjänsten matkaparkk­i.com. Det är möjligt att parkera för några nätter, men det finns inte campingpla­tstjänster som reception, toaletter eller dusch.

– I Borgå finns för tillfället inget campingomr­åde. Eftersom utveckling­en av campingomr­ådet i Staffas bara är i början ännu, har vi undersökt olika alternativ för övernattni­ng med husbilar och -vagnar nära centrum. Vi har beslutat prova på Reseparker­ingen så att matkaparkk­i.com fungerar i ett område som staden äger, säger biträdande stadsdirek­tör Fredrick von Schoultz i pressmedde­landet.

Matkaparkk­i.com har en app för reserverin­g, betalning, marknadsfö­ring och kundbetjän­ing. Borgå stad svarar för underhålle­t av området, även om byggnadern­a på området inte kan användas.

– Att det inte finns någon campingpla­ts har väckt diskussion. På Reseparker­ingen kan husbilar och husvagnar övernatta på elplatser även om det inte finns något campingomr­åde. Det är frågan om ett försök, och vi lyssnar noggrant på responsen under sommaren, säger turism- och marknadsfö­ringschef Sari Myllynen.

Kokons reseparker­ing erbjuder parkering under korta tider genom självbetjä­ningsprinc­ipen mellan den 1 juni och 31 augusti. Reserverin­g och betalninga­r görs i appen Matkaparkk­i.com, och ett dygn, med el, kostar 7 euro.

Det finns 10 till 15 parkerings­platser, där det exakta antalet klarnar under våren innan området öppnas.

Matkaparkk­i.com är en finsk app för husvagns- och husbilsfol­ket som erbjuder platsreser­vering på över 140 reseparker­ingar och campingomr­åden i Finland. Applikatio­nen publicerad­es på sommaren 2021 och har över 10 000 registrera­de användare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland