Östnyland

Angående Rosk 'n Roll

- CHRISTIAN LINDROOS Sibbo

För några veckor sen körde Rosk ’n Rolls sopbil sönder vår väg till lägenheter­na Grönkullav­ägen 85 och 87 i Sibbo Box. Det var över cirka 10 meter som vägen pressades ut mot diket. Väntade att Rosk ’n Roll skulle ta kontakt med mig om saken, Men inget hördes från dem. Om vi skulle ha behövt ambulans så skulle det ha varit mycket svårt för dem att komma fram om inte omöjligt.

Tog kontakt med Rosk ’n Roll och fick beskedet att de ersätter skadorna. Eftersom det inte hörts något från dem efter en tid så ringde jag upp dem igen. Nu hade allting ändrats! De vägrade betala eftersom jag inte hade satt upp en ”kelirikko”-skylt eller meddelat Rosk ’n Roll. Alla har väl en ”kelirikko”-skylt hemma!!

Men saken var ju den att det var ingen ”kelirikko” på vägen för personbila­r! Vi körde ju dagligen där flera gånger utan att någon hade märkt något extra. Jag är ju inte någon Vägmästare eller expert! Det borde väl höra till kuskarna som borde vara vana att bedöma vägarnas skick. Jag visste inte ens hur mycket roskbilarn­a vägde! Försökte kompromiss­a att vi delar på kostnadern­a men de gick inte heller.

Vi borde absolut få bort sådana här företag som Rosk ’n Roll från marknaden som inte bär sitt ansvar när det händer något. Hoppas att det fort skulle komma in ett konkurrera­nde bolag för att köra ut Rosk ’n Roll!

Jag har bott här i 15 års tid och har aldrig haft problem med vägen tidigare. Tycker att sopbilarna har blivit betydligt större under de här åren. Det borde absolut köras med mindre sopbilar på dessa små gamla byvägar!

Bort med Rosk ’n Roll!!!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland