Östnyland

Johanna Karvonen är Årets Unga Företagare i Borgå

-

Johanna Karvonen drömde aldrig om att bli företagare. Det var för att få ihop vardagens pussel med arbete och barn som hon leddes in på en företagarb­ana för fem år sedan. Nu uppmärksam­mas hon för sin företagara­nda.

Tanken var inte att expandera, men som tvåbarnsma­mma hann jag inte sköta alla kunder. Först anställde jag Hansu, sedan Milja, Ida och sedan bara exploderad­e det, på ett positivt sätt.

går har Borgå Företagare gett priset Årets Unga Företagare åt Johanna Karvonen.

– Jag blev företagare för att jag ville besluta om mina egna arbetstide­r så att jag kunde leva mera enligt barnens villkor, säger Karvonen.

Året var 2005 när Karvonen utexaminer­ades som kosmetolog. Tolv år senare grundade hon sin skönhetssa­long Ecoskin i ett litet vindsutrym­me. Som nyinflytta­d i Borgå upptäckte Karvonen snart att det finns en efterfråga­n på tjänster och produkter inom ekologisk skönhetsvå­rd. Efter att ha arbetat som ensamföret­agare öppnade hon sin salong, och snart började det rulla på med oanad fart.

– Tanken var inte att expandera, men som tvåbarnsma­mma hann jag inte sköta alla kunder. Först anställde jag Hansu, sedan Milja, Ida och sedan bara exploderad­e det, på ett positivt sätt.

Johanna Karvonen omstruktuI rerade företaget till ett aktiebolag år 2019. I dag erbjuder hon en bred palett av tjänster, i fjol utvidgades verksamhet­en med ett dagspa, och har sex anställda.

Priset ges åt en företagare som är högst 36 år, som är innovativ och har en företagara­nda. Johanna Karvonens företagarb­erättelse övertygade Borgå Företagare­s prisjury.

– Det viktigaste inom företagand­et är att man tror på sin egen businessid­é. Dessutom krävs en fördomsfri attityd, ett innovativt grepp och förmåga att ta risker. Johanna har alla dessa egenskaper, säger Patrik Björkman, ordförande för Borgå Företagare.

Östnyland

 ?? FOTO: ANETTE SUNDSTRÖM PHOTOGRAPH­Y ?? Johanna Karvonen är Årets Unga Företagare i Borgå 2022.
FOTO: ANETTE SUNDSTRÖM PHOTOGRAPH­Y Johanna Karvonen är Årets Unga Företagare i Borgå 2022.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland