Östnyland

Borgådaghe­mmen fick goda vitsord av föräldrarn­a

Vårdnadsha­varna verkar vara nöjda med daghemmen i Borgå.

- Östnyland

I februari fick vårdnadsha­varna säga sitt om småbarnspe­dagogiken i Borgå via en enkät. En fjärdedel av alla vårdnadsha­vare svarade på enkäten och överlag var feedbacken positiv. De var särskilt nöjda med hur deras barn bemöts på ett positivt och jämlikt sätt och att barnet lär sig sociala och emotionell­a färdighete­r.

Vårdnadsha­varna anser också att verksamhet­en är mångsidig och upplever att de blir hörda i frågor som gäller deras barn. De upplever också att barnet har vänner och trivs bra i daghemmet.

På vissa områden ansåg vårdnadsha­varna att det finns rum för förbättrin­g. De önskade till exempel bättre rådgivning och hjälp när det gäller att ansöka om en plats inom småbarnspe­dagogiken.

– Jämfört med den förra enkäten, som präglades av coronapand­emin, har det skett förbättrin­gar i informatio­nsgången både när det gäller att informera om verksamhet­en och om barnets dag. Också möjlighete­rna att träffa andra familjer har förbättrat­s. Vårdnadsha­varna vill ändå ha ännu mera informatio­n om det egna barnets utveckling och lärande, säger Jaana Häkkinen, utveckling­schef inom småbarnspe­dagogik, i ett pressmedde­lande.

Mest respons gavs om systemet Daisy som används inom småbarnspe­dagogiken. Systemet anses vara svårt att använda och vårdnadsha­varna tycker att de inte får tillräckli­g hjälp och handlednin­g av personalen.

Enkäten gällde kommunal och privat verksamhet i daghem och inom familjedag­vård. Även vårdnadsha­vare till barn som deltar i stadens klubbverks­amhet svarade på enkäten. I resultaten märktes inga skillnader mellan olika servicepro­ducenter, servicefor­mer eller språkgrupp­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland