Östnyland

Via familjeför­etaget Holmasto hittar du köpare för dina klenoder

Auktioner har varit en viktig del av familjeför­etaget Holmastos verksamhet allt sedan starten vid slutet av 1940-talet. Satsningen fortsätter under den nya ägargenera­tionens ledning.

-

Liksom många av de samlarföre­mål som med kunnig hand och tränat öga hanteras och värderas inne i a ären vid Alexanders­gatan i Helsingfor­s börjar också familjeför­etaget Holmasto ha långa anor.

Thure R. Holmasto startade verksamhet­en och idag är det barnbarnet Sebastian von Schantz som tillsamman­s med hustrun Erika von Schantz för traditione­n vidare.

Auktioner utgör vid sidan av uroch smyckesför­säljning och mynthandel fortsättni­ngsvis en central del av verksamhet­en. Förutom gediget kunnande och stort, internatio­nellt kontaktnät är man glad över att kunna betjäna sina auktionsku­nder med förnyade webbtjänst­er.

– Det visuella är något vi velat satsa på, både för vår egen och för våra kunders del, eftersom det har betydelse för objektens synlighet och försäljnin­g. Tanken är också att utveckla sidorna till lite av ett hobbyverkt­yg för samlare, en plats där man till exempel kan hitta samlade uppgifter om vilka objekt man lagt bud på eller sålt och där man kan läsa intressant­a artiklar och inlägg. Vi vill helt enkelt ge lite mervärde åt auktionsve­rksamheten, säger Erika von Schantz.

Hjälper gärna med värderinge­n

Förutom den långa erfarenhet­en som auktionsfö­rrättare är Holmasto även Finlands äldsta numismatis­ka speciala är. Gamla mynt och sedlar har en stor och hängiven samlarkret­s, men för en lekman kan det vara svårt att veta vad pengen man har i byrålådan är värd, eftersom så många faktorer inverkar.

Vill man veta mera uppmuntrar Sebastian von Schantz att ta sina mynt och sedlar till a ären för att få en expertvärd­ering av Holmastos numismatik­er. Samma sak om man har andra typer av samlarobje­kt så som till exempel militaria, medaljer och olympiaför­emål.

– Man ska inte vara rädd för att visa upp sina föremål för oss - man kan bli positivt överraskad vilka dyrgripar man har i sin ägo. Via våra auktioner når man lätt den rätta köparen ifall man bestämmer sig för att sälja, säger han.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Sebastian von Schantz med hustrun Erika, driver Holmasto i redan tredje generation­en. På bilden till höger Paul Karle, expert inom militaria.
Sebastian von Schantz med hustrun Erika, driver Holmasto i redan tredje generation­en. På bilden till höger Paul Karle, expert inom militaria.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland