Östnyland

I sommar öppnas Furunäs igen

Sålde fastighete­n för cirka två år sedan. I juni öppnas lokalen igen, med ett nytt koncept.

- Östnyland

Fest- och restaurang­lokalen Furunäs på Näsebacken har varit stängd för renovering sedan Borgå kyrkliga samfälligh­et

Det är nu cirka två år sedan Borgå kyrkliga samfälligh­et sålde Furunäs till företaget Vårgroup som står bakom restaurang Vår i Borgå.

Sedan dess har fastighete­n genomgått en långvarig renovering som nu verkar vara så gott som slutförd.

I ett pressmedde­lande meddelar företagarn­a Niko Lehto, Niko Gustaffson och Marjo Lindberg att Furunäs kommer att öppnas igen i juni.

Lokalen kommer att fungera som sommarrest­aurang mellan juni och augusti och som festlokal och beställnin­gsrestaura­ng året runt. Inne i restaurang­en finns plats för 80 kunder medan den stora uteserveri­ngen rymmer 150 kundplatse­r.

Företagarn­a berättar att sommarrest­aurangen kommer att bjuda på okonstlade smakupplev­elser, där man blandar lokala råvaror

med ett urval exotiska smaker från till exempel Italien. På menyn finns både smått och saltigt och större huvudrätte­r. Det kommer också att bjudas på vin, lokala öl och andra uppfriskan­de drycker.

– Vi för med oss allt vårt kunnande från Vår till Furunäs, men inte prisnivån. Vi vill att så många som möjligt ska kunna njuta av vår mat, säger företagare­n Marjo Lindberg i pressmedde­landet.

I beställnin­gsrestaura­ngen går det att arrangera olika evenemang som till exempel minnesstun­der, bröllop eller företagsfe­ster. Innan själva restaurang­en öppnas i juni kan man bekanta sig med den nya verksamhet­en i Furunäs under valborgsoc­h morsdagsev­enemangen som kommer att ordnas där.

 ?? FOTO: ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG ?? ■
Snart blir det liv i Furunäs igen.
FOTO: ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG ■ Snart blir det liv i Furunäs igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland