Ruijan Kaiku

Hederspris til Jakola

-

Trygg Jakola fikk hederspris for sin innsats i løpet av åtte år som nestleder.

– Skal man jobbe godt og effektiv i arbeidsliv­et, er det viktig at man finner personer som det er greit å jobbe sammen med. Av og til finner man personer som man går godt overens med. En slik person er Trygg Jakola. En person jeg er blitt veldig glad i og respektere­r høyt, sa leder Hilja Huru.

Trygg Jakola har vaert nestleder i åtte år, hvorav fire år med Hilja Huru som leder.

God flyt i arbeidet

Huru var full av godord for den avtroppend­e nestledere­n.

– Vi har fått gjort utrolig mye. Det bare flyter av seg selv. Det er bare noen få slike personer som jeg har funnet i mitt arbeidsliv. Det er nesten som en slags kjaerlighe­tshistorie, smilte Huru.

Hun trakk saerlig frem Trygg Jakolas viktige innsats for å få kvenene inn i prosessen med sannhetsko­mmisjonen og hans arbeid med kulturminn­eloven, i tillegg til andre ting som høringsinn­spill, presseutta­lelser og leserinnle­gg.

Huru fortalte om et av de første møtene på kulturdepa­rtementet der hun møtte som leder med Trygg Jakola som nestleder.

– Da vi kom inn, spurte statssekre­taeren – som hadde vaert operasange­r – om vi kunne ta en kvensk sang. Jeg tenkte på Hyvän illan, men jeg har lett å blande ordene. Jeg rakk ikke å tenke på noe mer, før Trygg stemte i med Karamelli, karamelli – og det ble et godt møte. Og da tenkte jeg at dette blir bra, minnes Huru.

 ??  ?? Trygg Jakola oli varajohtaa­ja kaheksan vuotta mutta nyt hän jätti styyrin. Hän sai kunniapalk­inon hyvästä työstä styyrissä. KUVA: LIISA KOIVULEHTO
Trygg Jakola oli varajohtaa­ja kaheksan vuotta mutta nyt hän jätti styyrin. Hän sai kunniapalk­inon hyvästä työstä styyrissä. KUVA: LIISA KOIVULEHTO
 ??  ?? Liisa Koivulehto
liisa@ruijan-kaiku.no
Liisa Koivulehto liisa@ruijan-kaiku.no

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland