Ruijan Kaiku

K skrivekonk­urranse

Reprise?

-

sa sosialantr­opologen, som også tidligere og under vignetten «Seppolatte» har levert skriftlige godsaker til kvenfolket. Så er spørsmålet om Tone med sitt essay-bidrag nå har skiftet sjanger?

– Neida, jeg skriver fortsatt dikt. Jeg tenkte på om jeg skulle sende inn et dikt eller noe lengre. Men jeg hadde allerede begynt å skrive på et stykke om dette med kvenske ferier og badstu og sånne ting, som jeg valgte å skrive videre på.

– Nå fikk jeg i hvert fall mer puff til å utforske det videre, sa Tone til spørsmålet om det blir bok, forbeholde­t hennes går på jobben og alt annet som krever tid. Det kvenske, bekrefter hun, er så vel tema som inspirasjo­n.

Fikk mer innsikt

– Jeg er veldig takknemlig for at vi fikk dette til, og for at vi fikk inn så mange gode bidrag og ikke minst vinnerbidr­agene, sa Erlend Skjetne, styreleder for Ruia forlag. Han nyttet høvet til å takke også juryen for arbeidet. Nemlig Trygg Jakola fra Ruija forlag, Karin Larsen fra Kvensk institutt, Katriina Pedersen fra Kvaenangen kvenske språksente­r og Rønnaug Ryssdal fra Troms og Finnmark fylkeskomm­une.

– Gratulerer hjerteligs­t med å ha vunnet. Det var veldig interessan­t og hyggelig å vaere med i juryen. Jeg er heller ikke kven, men jeg fikk enda mer innsikt av å lese disse bidragene, sa Ryssdal, fulgt av jurykolleg­a Karin:

– I mange av bidragene blir man selv tatt med tilbake til barndommen. Man ser at mange har de samme minnene, og det rører hjertet. Veldig takknemlig for at jeg fikk bli med i juryen, sa Larsen.

Hvor vidt det nå blir bok av bidragene, må styret i Ruia forlag diskutere. Umulig er det absolutt ikke, men det har med økonomi og annet å gjøre, klargjorde Erlend, som nylig vant Brageprise­n og således selv vet å føre ei penn.

De tre forfattern­e som vant konkurrans­en har fått sin velfortjen­te honnør, også de 17 som i denne omgang strevde med å skrive seg helt til topps, skal ha fått en finfin deltaker-påskjønnel­se tilsendt i posten. Vi lar Erlend Skjetne fra arrangøren få siste ord:

– Vi er godt fornøyd med både mengden bidrag og nivået på bidragene i vår første skrivekonk­urranse. Prosjektet ga absolutt mersmak, og vi har til hensikt å arrangere flere skrivekonk­urranser, for å holde interessen oppe for å skrive om kvenske emner.

Bla om for presentasj­on av det meste fra vinnerbidr­agene, som altså tilhører M Seppola Simonsen (nr. 1), Marie Konstanse Skogstad Wallo (nr. 2) og Tone Seppola-Edvardsen (nr. 3)

 ?? ?? Takk til samtlige som deltok, og velkommen tilbake ved neste anledning. Det blir snarlig,
lover arrangøren. (Illustrasj­on: Wilfred Hildonen)
Takk til samtlige som deltok, og velkommen tilbake ved neste anledning. Det blir snarlig, lover arrangøren. (Illustrasj­on: Wilfred Hildonen)

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland