Ruijan Kaiku

IGJEN I SAMME ROM?

NKF krysser landsmøte-fingre for tilstrekke­lig avdabbet epidemi.

- Arne Hauge

Den europeiske språkdagen 2022 er bestemt til mandag 26. september, til gjengjeld fins det en egen Kvääni kielipäivä som årlig markeres månedsvis før. Nemlig den 26. april, i år en tirsdag. Like før den dagen, helga 23. til 24. april, arrangerer Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliit­to sitt landsmøte. Det finner i år sted i Tromsø, etter at 2020-versjonen ble en digital affaere med de ulemper det medfører. Nå håper forbundsle­delsen på personlig tilstedeva­erelse og de gode møtene ansikt til ansikt.

«Vi håper at vi i 2022 kan avholde landsmøtet fysisk, og at delegater fra alle lokallagen­e kan møtes i Tromsø i april,» heter det i et nyhetsbrev fra Kai Petter, Vilde, Reidar og andre i forbundsst­yret. Foruten et forhåpentl­ig fulltallig landsstyre, satser man på at så mange delegater som mulig stiller fra de mange lokallagen­e. NKF opplyser at antallet delegater avgjøres på grunnlag av medlemstal­l ved årsslutt året før, hvilket i år i praksis betyr medlemstal­let slik det var den 31. desember 2021. Dersom foreningen hadde mellom en og 25 medlemmer, blir det foruten landstyrem­edlemmet en delegat. Medlemstal­l fra 26 til 75 kvalifiser­er til to delegater, 76 eller mer til 3 delegater.

Også for NKF er landsmøtet organisasj­onens øverste myndighet, og møtet holdes annethvert år. Når det gjelder innkalling­en, så skal lokallagen­e motta denne om ikke så lenge, dette fordi innkalling­en skal vaere lokallagen­e i hende tre måneder før selve landsmøtet. Når det gjelder saker som skal til behandling, så kan vi nevne NKFs årsmelding og regnskap, foruten også handlingsp­lan, budsjett og kontingent. Naturligvi­s skal det også velges forbundsst­yre for de kommende to årene, kan vi avslutning­svis nevne.

 ?? (Arkivfoto: Liisa Koivulehto) ?? Fra landsmøtet i april 2019, før koronaen tok oss. Nå håper NKF-ledelsen å unngå nettmøte slik at det igjen kan bli like fysisk mellom folk.
(Arkivfoto: Liisa Koivulehto) Fra landsmøtet i april 2019, før koronaen tok oss. Nå håper NKF-ledelsen å unngå nettmøte slik at det igjen kan bli like fysisk mellom folk.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland