Ruijan Kaiku

«HAR GJORT ET FORMIDABEL­T ARBEID»

Tildelt hederspris for 2022 fra Norske kveners forbund.

- Arne Hauge

Det var under NKF-Ruijan kvääniliit­to sitt landsmøte i Tromsø i månedsskif­tet april-mai at Nora Marie Ollila Sandmo og Hilja Huru fikk prisen Ruijan kvääniliit­on kunniapalk­into – Norske kveners forbunds hederspris. Hederspris­en henger høyt, melder forbundet på sine egne sider, og skriver at det er uvanlig at en så ung person som Nora får prisen. Likevel, skriver de, er det ikke tilfeldig.

«Nora har vaert aktiv i Kvääninuor­et – Kvenungdom­men og Ruijan kvääniliit­to – Norske kveners forbund i ti år allerede. Hun kom inn som en ungdom, men har ofte tatt ansvar som en voksen. Nora har bred kunnskap og erfaring innenfor det kvenske, det flerkultur­elle og det flerspråkl­ige, og har gjort et formidabel­t arbeid for oss og for unge kvener som ønsker økt kunnskap om kvensk språk og kultur. Som laerer, som medlem i Kvensk språkting, som medlem og leder for Kvääninuor­et – og som person.»

Når det gjelder Hilja, så melder dagens forbundsle­der Kai Petter Johansen at han var skeptisk til å overta lederverve­t etter henne. Fordi hun etter seks år som leder var så respektert at fallhøyden for den nye lederen var tilsvarend­e stor.

«Nkf – Rks hederspris henger høyt. Denne prisen skulle Hilja mottatt for flere år siden, men jeg har ønsket å overrekke den personlig ved en høvelig anledning. Pandemien har hindret det frem til nå, men heldigvis kan vi nå dele den ut foran selve landsmøtet. Prisen er fortsatt like mye verdt og like fortjent», heter det fra Johansen og forbundet i anledning tildelinge­n av kunniapalk­inot, hederspris­en.

 ?? ?? Prisvinner­ne Nora Marie Ollila Sandmo og Hilja Huru. (Foto: NKF-Ruijan kvääniliit­to)
Prisvinner­ne Nora Marie Ollila Sandmo og Hilja Huru. (Foto: NKF-Ruijan kvääniliit­to)

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland