Ruijan Kaiku

VIL HA KVENPOLITI­SK UTVALG

– Vi ønsker at kvenske saker skal drives fram og i større grad sees og høres, sier styremedle­m og sekretaer i Tromsø kvenforeni­ng, Wenche-Lovise Larsen.

- Pål Vegard Eriksen

I april holdt Ruijan kvääniliit­to/Norske kveners forbund landsmøte i Tromssa/Tromsø. En av programpos­tene var en presentasj­on av Kvenpoliti­sk utvalg i Kåfjord kommune. Etterpå sa Wenche-Lovise Larsen til landsmøtet at hun vil ha tilsvarend­e også i Tromsø kommune.

– Grunnen til at jeg har tenkt på et upartisk kvenpoliti­sk utvalg, er at mange av de sakene vi tar opp er høypolitis­ke saker som mange av partiene faktisk arbeider med. Så jeg ønsker et samarbeid mellom Tromsø kommune og

Tromsø kvenforeni­ng for å få i gang et slikt utvalg, sier hun.

– Kvenene blir ikke sett og hørt så mye. Vi ønsker at kvenske saker skal drives fram, og sees og høres i større grad, sier Larsen. Det var for eksempel ingenting om Kvenfolket­s dag i de lokale avisene, viser hun til.

–Det eneste de hadde var innkomne innlegg fra blant annet kirka og oss i kvenforeni­nga. Journalist­ene må mer på banen, sier Larsen, og sier at Tromsø kvenforeni­ng stadig jobber for synliggjør­ing.

– Oss bekjent har ikke Tromsø kommune per dags dato begynt å kjøpe inn og dele ut kvensk flagg til sine offentlige bygg. Så det vi har gjort er å søke om midler for å drifte foreningen, som andre foreninger også gjør. Noen av midlene har vi bevilget til å kjøpe inn flagg, og så har vi gitt det i gave til barnehager, skoler, Åsgård sykehus og flere.

– Vi er glade hvis noen heiser opp kvenflagge­t, og jubler blant annet når Ishavskate­dralen gjør det. Det er jo inngangspo­rten til Tromsø by. Vi ser også at Tromsø kommune heiser, og der var vi blant annet med på flaggheisi­ng den 16. mars, sier Larsen.

 ?? ?? Wenche-Lovise Larsen. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)
Wenche-Lovise Larsen. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland