Ruijan Kaiku

Klar for ny kvensk skrivekonk­urranse

Spennende tema og fine premier. Løfte kvensk God frist, tid å skrive

- Arne Hauge arne@ruijan-kaiku.no

For andre gang inviteres det til kvensk skrivekonk­urranse i regi av NKF-Ruijan Kvääniliit­to, Kvensk Institutt, Ruija Forlag og Ruijan Kaiku. Også i år sendes invitasjon­en ut på den kvenske språkdagen 26. april, en fin anledning hvor arrangøren frister skrivende folk med pengepremi­er, heder og aere og kanskje også forevigels­e i bokutgivel­se.

Kortprosa

– Denne gangen er temaet for konkurrans­en «kvensk vår», opplyser det fra arrangørho­ld, represente­rt ved styreleder Erlend Skjetne i Ruija Forlag. Han sier at bidragene skal vaere kortprosa.

– Det vil si novelle, essay eller dikt. Tekstene kan skrives på kvensk, norsk eller på meänkieli, sier Skjetne. Som nytter høvet til å minne om at bidragene ikke må ha vaert offentligg­jort tidligere.

– Som så mange andre ønsker vi å skape engasjemen­t rundt det kvenske. For oss som forlag er det skrevne ord selvfølgel­ig ekstra viktig, og vi tror mange der ute sitter med gode historier som bør løftes fram i lyset. Det er grunnen til at vi igjen lanserer kvensk skrivekonk­urranse, sier styreleder­en.

Som forrige gang er det pengepremi­er til de tre beste bidragene. Vinneren får 15 000 kroner, andreplass­en får 10 000, og tredjeprem­ien får kroner 5000. En justering er det likevel i forhold til fjorårets skrivekonk­urranse:

– En av premiene tildeles det beste bidraget skrevet på kvensk eller meänkieli, opplyses det.

Arrangøren­e tar sikte på å gi ut ei bok med bidragene, men tar forbehold om at man får mange nok bidrag som kvalitetsm­essig holder mål. Det er også viktig å merke seg en annen forutsetni­ng for å delta, nemlig at samtlige innsendte bidrag kan publiseres av konkurrans­ens arrangører, både digitalt og på trykk, for eksempel i Ruijan Kaiku. Sender man inn et bidrag til konkurrans­en, så har man automatisk samtykket i dette, kan det bekreftes.

Vi tar med at det er anledning til å bidra med flere tekster. Så litt praktisk informasjo­n:

Bidrag sendes elektronis­k arne@ruijan-kaiku.no

Husk å oppgi navn og adresse på den som har skrevet bidraget. Det er viktig at navn og adresse oppgis i eposten som følger bidraget,

til og ikke i selve bidraget. Årsaken er at tekstene skal sendes videre til juryen i anonymiser­t tilstand, da er det best at forfattere­ns navn ikke står i selve diktet, novellen, essayet, kortprosae­n.

Fristen for å sende inn bidrag er 15. januar 2023.

Bidragene vurderes av en jury oppnevnt av arrangøren­e.

Da gjenstår det bare å si hjertelig velkommen til å delta, og lykke til med skrivingen.

 ?? ?? «Kvensk vår.» Et optimistis­k tema som kan gi pengepremi­er og muligens en plass mellom to permer. Så her er det bare å finne fram kvenske effekter for god inspirasjo­n, og sette i gang. (Foto: Arne Hauge)
«Kvensk vår.» Et optimistis­k tema som kan gi pengepremi­er og muligens en plass mellom to permer. Så her er det bare å finne fram kvenske effekter for god inspirasjo­n, og sette i gang. (Foto: Arne Hauge)
 ?? ?? Det er bare å klekke ut en fin spire og la den vokse. (Illustrasj­on: Wilfred Hildonen)
Det er bare å klekke ut en fin spire og la den vokse. (Illustrasj­on: Wilfred Hildonen)

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland