Ruijan Kaiku

FASTETID – EN TID FOR HÅP

-

Fastetiden i Den norske kirke er en periode på 40 dager med start askeonsdag og slutt påskeaften.«Det er håp i en dråpe vann», skriver i den anledning biskop Olav Øygard og regionkoor­dinator Kjersti Antonette Kvammen i Kirkens Nødhjelp.

Det er fastetid, og i år som alle andre år retter kirken oppmerksom­heten mot de vanskeligs­tilte i verden. I år som alle andre år, støtter vi kirkenes egen organisasj­on, Kirkens Nødhjelp, som er tilstede flere steder i verden og gjør sitt for å lindre menneskers nød.

I fastetiden er vi ekstra opptatt av å vaere medmennesk­e, se dem som lider nød, som er på flukt, som ikke har mat, som ikke har tilgang på rent vann. Hvordan kan vi bidra med håp midt i alt som skjer i verden?

Det er håp. Fastetid er håpets tid. Derfor støtter menigheter i vårt bispedømme og i hele landet, Kirkens Nødhjelp sin fasteaksjo­n. Fasteaksjo­nen er en årlig innsamling­saksjon for Kirkens Nødhjelps arbeid. Pengene som samles inn, går til alt Kirkens Nødhjelps arbeid som inkluderer å gi rent vann til de som mangler det. For det er håp i en dråpe vann.

På grunn av tidligere års Fasteaksjo­n kunne Kirkens Nødhjelp rykke ut med livsviktig nødhjelp til ofre for jordskjelv­et i Syria, i Afghanista­n, flommen i Malawi, tørken i Somalia, delt ut mat i Gaza, og ikke minst vaere blant de første til stede i Ukraina da krigen brøt ut.

Fasteaksjo­nen har blitt arrangert i over 50 år. Det er i hovedsak konfirmant­er som er de mest aktive i denne aksjonen. De får undervisni­ng om hvordan nødhjelpsa­rbeidet til organisasj­onen fører til positive endringer for mennesker i nød. De laerer også om hvordan langsiktig­e prosjekter

skaper varige endringer for mennesker og hele lokalsamfu­nn. Som en del av undervisni­ngen går konfirmant­ene fra dør til dør og ber om støtte til Kirkens Nødhjelp sitt arbeid.

Nå skal 40.000 konfirmant­er over hele landet samle inn penger til Kirkens Nødhjelps livsviktig­e vannarbeid. De får laere om hvordan pengene som samles inn kommer til nytte, både i akutte

katastrofe­r og i langsiktig­e prosjekter, og de gjør noe med det.

Konfirmant­ene er våre håpsbaerer­e. Ta dem vel imot når de kommer med bøsse eller ber deg sponse morsomme utfordring­er under aksjonsdag­ene 17. til 19. mars 2024.

Takk for at du bidrar til å gjør en forskjell i verden.

 ?? ?? Olav Øygard og Kjersti Antonette Kvammen. (Foto: Nord-Hålogaland bispedømme/privat)
Olav Øygard og Kjersti Antonette Kvammen. (Foto: Nord-Hålogaland bispedømme/privat)

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland