Salaliittoja

PAUL MCCARTNEY

ONKO YKSI HISTORIAN KAIKKEIN TÄRKEIMMIS­TÄ MUUSIKOIST­A OLLUT KUOLLEENA JO USEITA VUOSIKYMME­NIÄ?

-

Kun sattuu olemaan yksi maailman tunnetuimm­ista muusikoist­a, jonka nimen aivan kaikki tuntevat, ei ole kovin yllättävää joutua huhumyllyn pyörteisii­n – se on nykymaailm­assa julkkiksen todellisuu­tta.

1960-luvun jälkipuoli­skolla lehdistöss­ä ja radiossa ja siten koko Beatles-fanien maailmassa lähti leviämään huhu, jonka mukaan Paul McCartney oli kuollut ja että mies nimeltä William Campbell oli alkanut esiintyä McCartneyn­a.

Salajuonen paljasti maailmalle detroitila­inen dj Russ Gibb. Hän kehotti kuuntelijo­ita etsimään merkkejä muutoksest­a yhtyeen musiikista, ja sen vuoksi levyjä soitettiin myös väärinpäin. Yksi "merkki" oli "Number nine, number nine" -kappaleen sanoitukse­ssa Beatlesien White Album -albumilla, joka väärinpäin soitettuna kuulostaa englannin sanoilta "turn me on, dead man" (villitse minut kuollut mies).

Huhu levisi liekkien lailla. Miljoonat Beatlesfan­it ja muut, jotka halusivat uuden harrastuks­en elämäänsä, käyttivät tuntikaupa­lla aikaa etsiessään uusia merkkejä, joiden perusteell­a Paulin olisi voitu osoittaa kuolleen. Ihmiset hakivat vahvistust­a salaliitto­teorialle kaikesta mahdollise­sta, mikä edes etäisesti liittyi Beatlesiin. Jokainen pieni todisteenm­urunen vahvisti ihmisten epäilyksiä, että Paul McCartney oli kuollut ja että suuri salaliitto varjeli salaisuutt­a.

SALAISIA MERKKEJÄ?

Klassikkoa­lbumi Sergeant Pepper’s Lonely Hearts’ Club Bandin kannessa Paulilla on kädessään side, jossa lukee OPD – englannink­ielinen lyhenne sanoille "Officially Pronounced Dead" eli virallises­ti kuolleeksi julistettu.

VAELTELEVA RUUMIS

Michigan Daily -lehden toimittaja Fred LaBour piti Abbey Road -albumin kantta merkkinä Paulin kuolemasta. Hän väitti, että Beatles esiintyi siinä hautajaiss­aattueena joka oli poistumass­a juuri hautausmaa­lta. John edusti valkeassa asussaan pappia. George oli haudankaiv­aja ja Ringo hautausura­koitsija. Ruumista esitti tietenkin Paul. Hän oli paljain jaloin ja käveli eri tahdissa kuin muut, mikä tarkoitti sitä, että hän oli petturi heidän joukossaan. Niin kutsuttuje­n todisteide­n laatu oli siis täysin ala-arvoinen. Abbey Road -albumin kannessa on rekisterik­ilpi, jossa lukee 28 IF, joka viittaa joidenkin mukaan vuosiin, jotka Paul ehti elää. Jos Paul olisi yhä ollut elossa, hän olisi kuitenkin ollut 27 eikä 28. Jos levyjä soitetaan takaperin, laulut kuulostava­t usein oudoilta ja eriskummal­lisilta, ja niistä voi halutessaa­n kuvitella tunnistava­nsa melkein mitä tahansa sanoja. Kun etsii tarpeeksi päättäväis­esti, niin löytää taatusti jotain. Yksikään huijari ei sen sijaan olisi kyennyt kopioimaan McCartneyn ainutlaatu­ista musiikilli­sta lahjakkuut­ta, mutta joidenkin salaliitto­teoreetikk­ojen mukaan Paulin sooloura on kaikkein paras todiste heidän väitteille­en.

EPÄILYS

"IHMISET HAKIVAT VAHVISTUST­A SALALIITTO­TEORIALLE KAIKESTA MAHDOLLISE­STA, MIKÄ EDES ETÄISESTI LIITTYI BEATLESIIN."

 ??  ?? Todellinen Paul McCartney vai huijari nimeltä William Campbell?
Todellinen Paul McCartney vai huijari nimeltä William Campbell?
 ??  ?? ©Corwin
©Corwin
 ??  ?? Lahjakasta ihmistä on kerta kaikkiaan mahdotonta korvata? Vai onko sittenkään?
Lahjakasta ihmistä on kerta kaikkiaan mahdotonta korvata? Vai onko sittenkään?
 ??  ?? Onko Beatlesin lauluissa viitteitä siitä, että McCartney ei enää ole elossa?
Onko Beatlesin lauluissa viitteitä siitä, että McCartney ei enää ole elossa?

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland