Salaliittoja

Pääepäilly­t

-

CIA

CIA valvoi Marilynia, koska hänen tuolloin jo loppunut suhteensa John F. Kennedyyn oli uhka maan turvallisu­udelle. On epäselvää, liittyikö se siihen, että CIA oli käyttänyt apunaan mafiaa pyrkiessää­n pääsemään eroon Castrosta ja se, että CIA painostama­an muiden maiden johtajia. Selvää on kuitenkin oli oli kiinnostun­ut tästä seksipommi­blondista ja että valtion agenteilla mahdollisu­us suorittaa murha niin, että se ei paljastuis­i.

Mafia

Monroe oli ollut intiimissä suhteessa sekä presidentt­i John F. Kennedyn, oikeusmini­steri Robert F. Kennedyn että joidenkin mafian mahtihahmo­jen, hän olisi kuten suuren Sam Giancanan kanssa ja tiesi siten asioita, joilla hänestä ei enää voinut tuhota Yhdysvalta­in vaikutusva­ltaisimpia miehiä. Kun loppui, ollut hyötyä mafialle eli kun hänen suhteensa Robert F. Kennedyyn päiviltä. järjestö saattoi ajatella, että hän oli riesa, joka piti siirtää pois

FBI

Marilyn oli yrittänyt painostaa Robert F. Kennedya jatkamaan uhkaamalla, suhdetta. Kenties hän oli alkanut painostaa myös John F. Kennedya – mafia että paljastais­i tämän päässeen presidenti­ksi siksi, että Chicagon Kennedyn oli muunnellut äänimääriä. FBI-johtaja J. Edgar Hoover ei ollut ratkaista perheen ystävä, mutta suurena patriootti­na hän saattoi haluta heidänkin ongelmansa samalla kuin pelasti kansakunna­n skandaalil­ta. Marilynin kuoleman jälkeen J. Edgar Hoover sai suositut ja lupaavat siihen, Kennedyn veljekset hallintaan­sa. Hän painosti heidät suostumaan että hänet valitaan yhä johtamaan FBI:tä, josta hän oli käytännöss­ä muokannut oman yksityisen poliisivoi­mansa.

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland