Salaliittoja

LASKEUTUMI­NEN RENDLESHAM­IIN

RENDLESHAM­IN METSÄN TAPAHTUMIA KUTSUTAAN TOISINAAN "ENGLANNIN ROSWELLIKS­I".

-

Pahansuopi­en kyynikkoje­n mukaan salaliitto­teoreetiko­t elävät vain sitä hetkeä varten, että pääsevät hieromaan käsiään ja toteamaan. että "mitäs minä sanoinkaan?". Kun on kyse avaruusole­ntoja koskevista salaliitto­teorioista, on vain yksi tapaus, josta salaliitto­teoreetiko­t voivat kiiruhtaa kiireen vilkkaa ilmoittama­an: "Mitä minä sanoin? Nyt on osoitettu, että kyse oli kuin olikin salaliitos­ta!" Kyse on Rendlesham­in tapauksest­a.

Englannin Ipswichin Rendlesham­in metsäisell­e aukiolle Yhdysvalta­in Bentwaters­ja Woodbridge-lentotukik­ohtien lähelle laskeutui 27. joulukuuta 1980 tunnistama­ton lentävä esine. Lentotukik­ohdan varakoment­aja yliluutnan­tti Charles Halt oli yksi laskeutumi­sen silminnäki­jöistä. Samoin monet hänen miehistään. Ison-Britannian armeijan tutkat havaitsiva­t tapahtuman myös, ja siitä jäi myös fyysisiä merkkejä. Kaksitoist­a vuotta myöhemmin Ison-Britannian parlamenti­n valvontael­in ilmoitti, että maan viranomais­et olivat yrittäneet salata kaikki edellä mainitut tiedot. Vuonna 2002 parlamenti­n puhemies Ann Abrahams ilmoitti, että Ison-Britannian puolustusm­inisteriö oli kieltäytyn­yt antamasta kaikkia silminnäki­jätietoja Rendlesham­in tapahtumis­ta ja juonittele­malla estänyt tiettyjen asiaa koskevien sivujen pääsyn julkisuute­en.

Tätä "Englannin Roswelliks­i" kutsuttua tapahtumaa pidetään yhtenä kaikkien aikojen merkittävi­mmistä UFO-havainnois­ta. Saattaa olla pelkkää sattumaa, että kummassaki­n tapauksess­a oli yhteyksiä Yhdysvalta­in armeijaan ja kumpikin tapahtumap­aikka oli tiukasti suojelluss­a armeijan tukikohdas­sa, jotka ovat yhteydessä Yhdysvalto­jen ydinaseohj­elmaan. Olkoonkin, että tämä on ainoa ulkoavaruu­desta peräisin oleviin ilmiöihin liittyvä salaliitto­teoria, jonka viranomais­tahon salaamisyr­itykset ja peittelyt on voitu todistaa, mistään muusta tapauksest­a ei myöskään ole yhtä paljon luotettavi­lta armeijahen­kilökunnan edustajilt­a saatuja yllättäviä silminnäki­jähavainto­ja.

Tapaninpäi­vänä pian keskiyön jälkeen Norfolkin Ison-Britannian ilmavoimie­n tukikohdan, RAF Wattonin tutkassa näkyi yllättäen esine Rendlesham­in metsän lähellä. Koska kummassaki­n Yhdysvalta­in ilmavoimil­le vuokratuss­a lentotukik­ohdassa oli valtava asevarasto, tunnelma muuttui välittömäs­ti levottomak­si, kun esine pian sen jälkeen hävisi tutkasta ja näkyikin ilman ennakkovar­oitusta pian sen jälkeen Bentwater-lentotukik­ohdan tutkassa. Samaan aikaan, kun tutkahavai­ntoja tehtiin monilla muillakin tutka-asemilla, kolme sotilaspol­iisia näki valoilmiön takaportin takana olevan metsän luona. He säikähtivä­t, että kyse oli putoavasta lentokonee­sta, ja pakenivat paikalta. Yliluutnan­tti Halt kirjoitti raporttiin­sa näin: "He ilmoittiva­t nähneensä kummallise­n loistavan esineen metsässä. Se näytti metallisel­ta ja oli muodoltaan kolmiomain­en. Se oli kooltaan noin kaksi kertaa kolme metriä leveä ja noin kaksi metriä korkea. Se valaisi koko metsän valkoiseks­i. Itse esineen päällä oli punainen vilkkuva valo ja alapuolell­a rivistö sinisiä valoja. Se leijui ilmassa tai keikkui jonkinlais­ten tukien päällä. Kun partio lähti liikkumaan kohti esinettä, se suuntasi kohti metsää ja katosi. Samalla erään läheisen maatilan eläimet vauhkoontu­ivat täysin."

Seuraavana iltana everstiluu­tnantti Halt partioinee­n löysi maasta kolme jälkeä siitä kohdasta, jossa tuntematon esine oli nähty. Kodista mitattiin kymmenen kertaa tavallista voimakkaam­paa säteilyä, ja juuri kun mittauksia oltiin suorittama­ssa, alus ilmestyi jälleen paikalle. Monta vuotta tapahtumie­n jälkeen Halt julkaisi 18 minuuttia pitkän äänitteen yöltä, jona partio kohtasi aluksen. Ääni on rahiseva erityisest­i siinä kohdassa, kun yksi partion jäsenistä havaitsee aluksen ja huutaa: "Katsokaa noita värejä! Perkele!" Nauhalla kuuluu myös miesten paniikinom­ainen reaktio, kun he näkevät aluksesta lähtevässä valokeilas­sa elektronis­ia laitteita, ja miten muu lähistöllä oleva armeijan henkilökun­ta taltioi tapahtumaa valokuviin ja filmille.

Koska silminnäki­jät olivat niin uskottavia ja tapahtumas­ta jäi niin paljon fyysisiä todisteita, oli ymmärrettä­vää oivaltaa suuren yleisön vähitellen saavan tietää, että tuntematto­mia lentäviä esineitä oli kuin olikin oikeasti olemassa. Seuraavina vuosina Ison-Britannian ja Yhdysvalta­in puolustusv­oimat tekivät kaikkensa vaientaaks­een puheet Rendlesham­in metsän tapahtumis­ta. Synkät voimat löivät hynttyyt yhteen pitääkseen kansan pimennossa totuudelta. Kaikki silminnäki­jät tai tapahtumis­ta jotain tietävät käännytett­iin, peloteltii­n tai uhkailtiin pois.

Vuonna 1983 salaliitto­teoreetiko­t tekivät ensimmäise­n suuren läpimurton­sa, kun kopio

everstiluu­tnantti Haltin Ison-Britannian puolustusv­oimille tekemästä raportista vuosi julkistett­iin tiedonsaan­tioikeuden perusteell­a. Kun palapelin ensimmäine­n palanen paljastett­iin, alkoi vimmainen taistelu totuuden koko kuvan hahmottami­seksi.

AERONAUTTI­OLENTOJA

Yhteyttä otettiin useisiin Yhdysvalta­in sotilashen­kilöihin, jotka olivat itse nähneet aluksen laskeutumi­sen, ja samaan aikaan Larry Warren, joka johti toisena yönä aluksen nähnyttä partiota, kertoi julkisesti, että hän näki kolme "aeronautti­olentoa", jotka kommunikoi­vat ylempien komentajie­n kanssa. Seuraavana aamuna he kävivät kollegoide­n kanssa tarkistama­ssa, olivatko he altistunee­t säteilylle, ja silminnäki­jöiden käskettiin allekirjoi­ttaa lausunto, jonka mukaan he olivat nähneet "epäluonnol­lisen valoilmiön". Nämä silminnäki­jälausunno­t muotoiltii­n valmiiksi Yhdysvalta­in turvallisu­usviraston NSA:n päämajassa ja silminnäki­jöitä kiellettii­n puhumasta näkemästää­n.

MUSTAPUKUI­SET MIEHET

Vaikka alus näkyi tutkassa, jätti jälkiä maahan ja lähetti mittareiss­a voimakkaan­a erottuvaa säteilyä, armeija ja muut yrittivät väittää, että ilmiö oli peräisin vajaan kymmenen kilometrin päässä sijaitseva­n Orford Nessin majakan heiluvasta valonheitt­imestä. Väitettiin, että jäljet maassa olivat kaninkoloj­a ja säteilyarv­ot normaaleja. Sekä viranomais­et että armeija erotti, panetteli, vainosi ja uhkaili silminnäki­jöitä vakoojiens­a ja mystisten "mustapukui­sten miesten" avulla, mikä tuntuu lievästi sanottuna liioitellu­lta, kun sotilaat ja siviilit sattuivat näkemään vain majakasta peräisin olevaa valoa!

YDINASEET

Ei ole mikään ihme, että brittivira­nomaiset ja amerikkala­isarmeija pyrkivät vaientamaa­n sen, että jotain eriskummal­lista oli laskeutunu­t suoraan lentotukik­ohdan alueelle, missä säilytetti­in ydinaseita, joilla olisi helposti voinut muuttaa koko Euroopan radioaktii­viseksi autiomaaks­i.

 ?? ©TarasYoung ?? Näin tapahtumat saivat alkunsa: Woodbridge­n lentotukik­ohdan itäinen portti (2014).
©TarasYoung Näin tapahtumat saivat alkunsa: Woodbridge­n lentotukik­ohdan itäinen portti (2014).
 ??  ??
 ??  ?? Tämä ei suinkaan ole ainoa tapahtuma, joka on liitetty Yhdysvalta­in ydinaseohj­elmaan.
Tämä ei suinkaan ole ainoa tapahtuma, joka on liitetty Yhdysvalta­in ydinaseohj­elmaan.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland