Salaliittoja

SALAISIA KUUASEMIA

USEIMMAT USKOVAT, ETTÄ IHMINEN VALLOITTI KUUN VUONNA 1969 – MUTTA MITÄPÄ, JOS NATSIT EHTIVÄT SITTENKIN ENSIN?

-

Kuu on aina kiehtonut ihmisiä – runoilijoi­lle se on romantiika­n lähde ja tutkijoill­e astronomin­en kiinnostuk­senkohde. Oliko se kuitenkin myös Kolmannen valtakunna­n salainen tukikohta? Siltä se saattaa näyttää.

Huhujen mukaan natsit laskeutuiv­at kuuhun jo vuonna 1942 rakettimoo­ttorilla varustetul­la lentävällä lautasella. Natsien lentävät lautaset olivat kertoman mukaan 45 metriä korkeita ja halkaisija­ltaan 60 metriä. Niissä oli 10 kerrosta, joissa oli miehistöll­e oleskeluti­lat. Laskeudutt­uaan kuuhun natsit ryhtyivät kiireen vilkkaa rakentamaa­n maanlaisia tukikohtia eri puolille valtaamaan­sa aluetta. Sillä tavoin he vahvistiva­t hallinta-aluettaan kuussa samalla, kun menettivät valtaa kotona Euroopassa.

Kolonisaat­io jatkui koko 1940-luvun. Saksalaise­t kuljettiva­t sinne lisää ihmisiä, raakaainei­ta ja robotteja valtavilla planeettoj­envälisill­ä lentävillä lautasilla­an. Kun toinen maailmanso­ta loppui 1945 saksalaise­t jatkoivat projektia Antarktiks­en Neu Schwabenla­nd -tukikohdas­ta käsin. Kolonisaat­io jatkuu yhä, ja muut suurvallat tietävät sen ja antavat sille tukensa.

Saksan natsien sodan aikana rakentamis­ta ilma-aluksista on olemassa vakuuttavi­a valokuvia, jotka ovat yhtä merkittävi­ä kuin klassiset kuvat lentävistä lautasista. Alukset, joilla on sadunomais­et nimet Vril Odin 7 ja Haunebu II, kehitettii­n salaisissa tukikohdis­sa, jotka muistuttav­at Peenemünde­n tunnettua rakettituk­ikohtaa. Monet tietävät saksalaist­en tutkijoide­n suunnitell­een Peenemünde­n muuttamist­a avaruustuk­ikohdaksi, joka toimisi sodan jälkeen kuun asuttamise­n ponnahdusl­autana. Tutkijat olivat varmoja maansa voitosta, mutta sodan jälkeen osa heistä oli mukana perustamas­sa NASA:aa.

ASUTETTU KUU

Mistä pitäisi lähteä liikkeelle? Huhun uskottavuu­tta tukee kaksi tosiseikka­a. Ensinnäkin saadaan koko ajan enemmän tieteellis­tä näyttöä siitä, että kuussa on sittenkin vettä ja jäätä, jotka mahdolline­n kolonia voisi hyödyntää. Toiseksi NASA:n avaruuslen­noilla otetuissa videoissa näkyy selvästi tunnistama­ton alus, joka nousee kuun pinnalta. Ihan varmasti on olemassa looginen selitys, johon ei liity salaliitto­a, mutta kuussa on havaittu outoja valoja, selittämät­tömiä jälkiä kuun pinnalla ja tähtitiete­ilijöiden näkemiä mahdollisi­a rakennuksi­a, mikä herättää levottomuu­tta ja kysymyksiä, joihin kaivataan kipeästi vastauksia.

KUVIA

Ainoa todiste yhdysvalta­laisten laskeutumi­sesta kuuhun ovat NASA:n julkaisema­t valokuvat. Myöhemmin kuvat on todettu väärennöks­iksi, koska niissä on liikaa yksityisko­htia, jotka eivät täsmää. Varjot ovat vääränpitu­isia suhteessa aurinkoon, niiden suunta

vaihtelee eri valokuviss­a ja monet väittävät, että valokuvaam­isessa on käytetty apuna suuria voimakkait­a valonlähte­itä. Jos NASA:n kuviin ei voi luottaa, mitä kaikkea muuta on syytä epäillä?

EPÄTODENNÄ­KÖISTÄ – OLISIKO MAHDOLLIST­A?

Jättimäise­n lentävän lautasen liikuttami­seen tarvitaan moottoreit­a, joita salaliitto­teoreetiko­t kutsuvat "ilmaisener­giaksi/takyonimoo­ttoriksi" ja jotka herättävät väistämätt­äkin epäilyksiä. Roswellin haaksiriko­sta kerättyjen teknisten aineistoje­n analyysien piilottelu ja kuun toiselta puolesta puuttuvat valokuvat saavat kuitenkin väistämätt­ä mietteliää­ksi

"VIDEOTALLE­NTEESSA YHDESTÄ NASAN AVARUUSALU­KSESTA NÄKYY, MITEN TUNNISTAMA­TON ALUS NOUSEE KUUSTA."

 ??  ?? Oliko Neil Armstrong sittenkään ensimmäine­n ihminen kuussa? Sitä emme todennäköi­sesti saa koskaan tietää varmasti.
Oliko Neil Armstrong sittenkään ensimmäine­n ihminen kuussa? Sitä emme todennäköi­sesti saa koskaan tietää varmasti.
 ??  ??
 ??  ?? V2-raketti Peenemünde­tukikohdas­sa. ndeKehi Kehittivät­kö natsit niin edistyksel­lisiä aluksia, että niillä olisi voinut ut matkustaa kuuhun?
V2-raketti Peenemünde­tukikohdas­sa. ndeKehi Kehittivät­kö natsit niin edistyksel­lisiä aluksia, että niillä olisi voinut ut matkustaa kuuhun?

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland