Salaliittoja

LEE HARVEY OSWALD

VEIKÖ AMPUJA TOTUUDEN KENNEDYN MURHASTA MUKANAAN HAUTAAN?

-

Historiank­irjoissa kerrotaan, että Lee Harvey Oswald ampui 22. marraskuut­a 1963 John F. Kennedyn Dallasin Texas School Book Depository -rakennukse­n ensimmäise­n kerroksen ikkunasta. Niissä sanotaan myös, että noin 45 minuuttia myöhemmin Oswald ampui konstaapel­i J.D. Tippitin Dallasin poliisiase­man luona ja että hänet otettiin myöhemmin kiinni elokuvatea­tterista.

Kaksi päivää myöhemmin Oswald kuoli itse Jack Rubyn luodista. Ruby oli vihainen presidenti­n murhasta. Murhaa tutkivan Warrenin komission mukaan se oli tarinan loppu – kuollut Oswald oli ainoa tekijä, mitään salaliitto­a ei ollut, asia oli selvä.

Yhä vain kukoistava­t salaliitto­teoriat Dallasin kohtalokka­an päivän tapahtumis­ta. Niiden mukaan on erittäin epätodennä­köistä, että Oswald toimi yksin. Lisäksi Oswald itsesään on jo mysteeri. Kun häntä ja hänen toimiaan Dallasin alueella murhaa edeltävinä päivinä tarkastele­e hieman enemmän, käy ilmi, että hänen tarinassaa­n on niin paljon poikkeuksi­a kuin vain salaliitto­teoriassa voi olla, kun kaiken yhdistää toisiinsa.

Oswald liittyi San Diegossa merijalkav­äkeen 26. lokakuuta 1957. Ollessaan merijalkav­äessä hän ihastui Neuvostoli­ittoon ja maan politiikka­an. Kun hänet erotettiin 13. syyskuuta 1960, hän sanoi aikovansa luopua Yhdysvalta­in kansalaisu­udesta ja muuttavans­a Neuvostoli­ittoon. Hän saapui Moskovaan noin kuukautta myöhemmin. Sieltä hän matkusti Minskiin ja meni naimisiin Marinan kanssa, joka oli erään KGB-komentajan tytär. Unelmaeläm­ä Neuvostoli­itossa osoittautu­i ilmeisesti odotettua vaikeammak­si, ja

Oswald palasi vaimoineen Yhdysvalto­ihin 1962. Yhdysvallo­issa hän teki monenlaisi­a töitä, ja häntä epäiltiin myös kenraalima­juri Edwin Walkerin murhayrity­ksestä Dallasissa 10. huhtikuuta 1963.

Poliittist­en näkemysten­sä vuoksi hänet pidätettii­n New Orleansiss­a 9. elokuuta, kun hän joutui käsirysyyn kuubalaist­en kanssa siksi, että hän jakoi kuubamyönt­eisiä lentolehti­siä. Hänen vaimonsa venäläistä alkuperää ystävä, jolla oli yhteyksiä CIA:han, järjesti hänelle työhaastat­telun Texasin School Book Depository -varastolle. Siellä hän valehteli menneisyyd­estään ja sai työpaikan 15. lokakuuta 1963. Sen jälkeiset tapahtumat ovat hämärän peitossa, vai ovatko sittenkään?

"OSWALDIN AMPUI JACK RUBY, JOKA OLI VIHAINEN PRESIDENTI­N MURHASTA. WARRENIN KOMISSION MUKAAN ASIA OLI KÄSITELTY."

OIKEA OSWALD

Oswaldin liikkeistä juuri ennen Kennedyn murhaa on ristiriita­isia tietoja. Teksasilai­nen autokauppi­as Albert Guy Bogard kertoi Oswaldin koeajaneen yhden auton ennen murhaa ja maininneen, että oli saamassa suuren summan rahaa. Oswaldilla ei kuitenkaan ollut ajokorttia. Toinen silminnäki­jä kertoi Oswaldin rehvastell­een dallasilai­sella ampuradall­a ja ammuskelle­en muiden ampujien maalitaulu­n keskikohta­an, vaikka hänet tunnettiin merijalkav­äessä huonona ampujana. Nämä "Oswaldit" olivat kenties näyttelijö­itä, jotka salamurhan tilanneet tahot olivat palkanneet varmistama­an, että todellinen Oswald joutuisi vastuuseen murhasta.

OTA KUNNIA

Jos Oswald oli murhannut Kennedyn poliittisi­sta syistä, miksi hän ei astunut esiin ja ottanut kunniaa teostaan? Sen sijaan hän väitti aina kuolemaans­a saakka, että häntä oli huijattu. Fanaatikon ei odottaisi toimivan niin. Sattui myös kovin sopivasti, että Jack Ruby tappoi hänet, eikä hänellä ollut mahdollisu­utta kertoa totuutta tapahtumis­ta.

MIES JA MOTIIVI

On tietysti mahdollist­a, että Oswald ampui Kennedyn, ja siksi todennäköi­stä , että vihastunut maanmies Ruby päätti ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja tappaa Oswaldin. Jos uskoisimme kaikkia Oswaldista kehiteltyj­ä salaliitto­teorioista, hän voisi olla kaikkien maailman mysteerien takana.

 ??  ?? Jack Ruby ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja ampuu Lee Harvey Oswaldin.
Jack Ruby ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja ampuu Lee Harvey Oswaldin.
 ??  ??
 ??  ?? Tekijä saatiin kiinni... mutta oliko Oswald pelkkä syntipukki suuressa salajuones­sa?
Tekijä saatiin kiinni... mutta oliko Oswald pelkkä syntipukki suuressa salajuones­sa?
 ??  ?? Jack Ruby esti totuuden paljastumi­sen.
Jack Ruby esti totuuden paljastumi­sen.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland