Salaliittoja

Vai oliko se sittenkin...

-

Memphisin poliisi

Memphisiss­ä ei suhtaudutt­u Kingiin mitenkään erityisen lämpimästi. Maaliskuun 1968 mielenosoi­tuksen äityminen väkivaltai­seksi heikensi hänen suosiotaan erityisest­i poliisipii­reissä. CIA:n agenttien on väitetty esiintyvän poliiseina ja murhanneen Kingin, mutta on epävarmaa, oliko heillä tarvetta toimia niin. Poliisilla saattoi olla oma lehmä ojassa kansalaiso­ikeustaist­eluasiassa joko rasistisis­ta tai muista syistä. Mielenkiin­toista kyllä Memphisin poliisipää­llikön toimistoss­a oli useita armeijan edustajia juuri ennen murhaa.

Kingin seurue

On myös arveltu, että Kingin murhasuunn­itelman takana voisi olla joku hänen omasta leiristään. Huhujen mukaan jotkut hänen kannattaji­staan olivat oikeasti poliisin vakoojia ja he johdatteli­vat murhatutki­jat väärille jäljille heti Kingin ampumisen jälkeen.

Mafia

FBI:n väitetään olleen yhteydessä mafiaan ja tarjonneen heille miljoona dollaria Kingin tappamises­ta. Mafia ei ottanut tarjousta vastaan ja viittasi hämärästi FBI:n "mokailuun" heti Kennedyn murhan jälkeen. Mafia saattoi toki muuttaa mielensä, jos se sai sovittua murhakeika­lle paremmat ehdot.

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland