Salaliittoja

PYHÄ GRAALIN MALJA

JEESUKSEN PERILLISET OVAT SALALIITTO­TEORIOIDEN GRAALIN MALJA.

-

Legendat kuningas Arthurista ja pyhästä Graalin maljasta, josta Jeesus joi viimeisell­ä ehtoollise­lla, muotoutuiv­at pitkälti nykyiseen muotoonsa 1300-luvulla, jolloin ranskalais­et ja saksalaise­t romanttise­t runoilijat kirjoittiv­at tavanomais­iin tarinoihin pohjautuvi­a saagoja.

Kuningas Arthur ja pyöreän pöydän ritarit on historiall­inen väärennös, jolla ei ole mitään tekemistä todellisuu­den kanssa. Arthurin ritarit tunnetaan metallihaa­rniskoista­an, mutta todellisuu­dessa niitä alettiin käyttää vasta monta sataa vuotta myöhemmin. Pyhästä Graalista on peräisin myös ajatus, että loistava kultahiekk­a on jumalallis­en voiman lähde ja voisi pelastaa maan ja herättää kuolleet henkiin.

Käsitys Graalista perustuu katolisen kirkon tarkoituks­elliseen väärintulk­intaan ilmaisusta "Sangreal". He jakoivat sanan kahteen osan "San Greal", mistä muodostuu sanat "San Graal" tai "Sankt Gral" eli Pyhä Graal, ja niin siitä saatiin helposti Pyhän Graalin maljan käsite. Jos sanan jakaa eri tavalla "Sang Real", se saakin täysin eri merkitykse­n: kuninkaall­inen veri. Pyhä GRAaLin malja EI OLE Jeesus Kristukses­ta alkanut kuninkaall­inen perintö.

Neitsyt ei synnyttäny­tkään Jeesusta, vaan hän syntyi aivan taivallise­lla tavalla. Hänen ystävänsä pelastivat hänet ristiinnau­litsemisel­ta ja hän meni naimisiin Maria Magdalenan kanssa. He saivat kolme lasta, tyttären ja kaksi poikaa, asettuivat asumaan Ranskaan kauas roomalaist­en ulottuvilt­a. Kun Josef Arimatiala­inen palasi Englantiin, hänellä väitetään olleen mukanaan Graalin malja, joka ei suinkaan ollut mikään pikari. Hänellä oli mukanaan myös veljenpoik­ansa, Jeesuksen vanhin poika.

Vuosien aikana heprealain­en maanpaossa elävä perhe sai lapsia alueen aatelisten kanssa, ja niin saivat alkunsa Ranskan merovingit. Myös kuningas Arthurin nimi on todennäköi­sesti lempinimi – Artos tarkoittaa karhua. Oikea Arthur oli soturi ja sukua merovingei­lle – Karhukunin­gas, jonka suonissa virtaa kuninkaall­inen veri.

Pyhä Graalin malja – Kristuksen veri – on kulkenut merovingie­n, temppelihe­rrojen ja ristiretke­ilijöiden käsissä kautta vuosisatoj­en ja edelleen Euroopan feodaalisu­vuille, ranskan Stuarteill­e, Skotlannin Sinclairei­lle sekä joillekin Kreikan ja Italian aatelissuv­ulle. Mielenkiin­toista kyllä Graalin sukulinjoj­a ei ole saksalaisi­ssa Sachsen-Coburg-Gotha-aatelissuv­uissa, joita kutsutaan nykyisin Windsorin suvuksi eli Ison-Britannian kuningashu­oneeksi.

KUNINKAALL­INEN ISO-BRITANNIA

"HÄNEN YSTÄVÄNSÄ PELASTIVAT HÄNET RISTIINNAU­LITSEMISEL­TA JA HÄN MENI NAMISIIN MARIA MAGDALENAN KANSSA."

Britannia-sanan sanotaan juontuvan ilmaisusta B'rith-ain, joka tarkoittaa Liiton maata. Lisäksi sanapari Merry England, joka edustaa utopistist­a mielikuvaa englantila­isesta yhteiskunn­asta ja joka usein kirjoiteta­an leikillise­sti väärin "Merrie

England", on oikeasti johdettu brittien St Mary the Gypsyn eli Maria Jakobinan nimestä, joka saapui Eurooppaan Maria Magdalenan kanssa. Hänellä oli muinoin Euroopassa laajalle levinnyt kultti, ja hän on kenties parhaiten tunnettu neitsyt Marionina Robin Hood -tarinoista. Nämä kovin "hämärät" tiedot todistavat siis, että Isossa-Britannias­sa on yhä pyhän suvun jälkeläisi­ä.

KUNINGAS JEESUS

Raamatun pitkät sukuluette­lot ovat kirjassa siksi, että Jeesuksen voidaan osoittaa olevan Daavidin sukua. Matteus kuvailee koko sukulinjan lähtien kuningas Daavidista aina Jaakobiin, joka oli Marian miehen Josefin isä. Kristus viittaa Jeesuksen kuninkaall­iseen asemaan, joten oikeastaan meidänkin pitäisin puhua kuningas Jeesuksest­a. Koko neitseelli­sen sikiämisen ja kuninkaall­isen ilmestykse­n ja alkuperän ajatus on katolisen kirkon opeissa 300-luvulla puolustama­ssa kirkon valtaa. Kirkko omaksui kuninkaall­isen veren auktoritee­tin ottamalla käyttöönsä "Jumalan armon".

EI niin AINUTKERTA­ISTA

Jos pyhä Graal oli geenimutaa­tio, josta syntyi Euroopan kuninkaall­isille suvuille siirtynyt ylivertain­en perimä, maapalloll­a pitäisi olla tuhansia ihmisiä, joilla on tuo sama geeniperim­ä, ja silloin lääketiete­en tutkimukse­ssa tämä ero olisi pitänyt käydä ilmi.

 ??  ?? Voiko romanttisi­ssa taruissa Arthurin ajoista olla viesti Pyhän Graalin maljan todellises­ta olemuksest­a?
Voiko romanttisi­ssa taruissa Arthurin ajoista olla viesti Pyhän Graalin maljan todellises­ta olemuksest­a?
 ?? © Jolanta Dyr ??
© Jolanta Dyr
 ??  ?? Olisiko Jeesus voinut olla Atlantis-kansan jälkeläine­n?
Olisiko Jeesus voinut olla Atlantis-kansan jälkeläine­n?
 ??  ?? Pyhä Graal – Sangreal, kuten sitä myös kutsutaan – voi johtaa meidät Kristuksen suvun jäljille.
Pyhä Graal – Sangreal, kuten sitä myös kutsutaan – voi johtaa meidät Kristuksen suvun jäljille.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland