Salaliittoja

GEORGE H. W. BUSHIN SALAISUUDE­T

MYSTISIÄ KYTKÖKSIÄ CIA:HAN ... MURHAYRITY­S... HIEMAN LIIAN MONTA YHTEENSATT­UMAA?

-

USA:n presidenti­ksi valittava joutuu parrasvalo­ihin ja salaliitto­teoreetiko­iden suuren mielenkiin­non kohteeksi. George G. W. Bush päätyi tuohon asemaan kuitenkin jo paljon aikaisemmi­n. Jo ennen kuin hänet valittiin Reaganin kauden varapresid­entiksi vuonna 1980, hän oli keskeisess­ä asemassa useammassa­kin salaliitto­teoriassa: Watergates­sa, Sikojenlah­della ja John F. Kennedyn murhayrity­ksessä.

Virallises­ti hän työskentel­i vain CIA:ssa 1976– 1977, jolloin hän oli sen johtaja. Laajat aineistot viittaavat siihen, että George H. W. Bush työskentel­i CIA:ssa jo 1961. Hän oli opiskeluai­kanaan jäsenenä omintakeis­essa Skull and Bones -salaseuras­sa, jonka kautta CIA-vakoilijoi­ta usein rekrytoida­an. Kun hänen oma öljy-yhtiönsä menestyi, hänen oli matkustett­ava öljynporau­slautoille eri puolille maailmaa, mikä oli täydelline­n vakoojan peiterooli. Hänen yrityksens­ä nimi oli Zapata, joka oli myös CIA:n Sikojenlah­den operaation koodinimi. Kaksi sota-alusta, jotka maalattiin siviilialu­ksen näköisiksi keskeytety­n hyökkäykse­n aikana, saivat nimikseen Barbara ja Houston. Bushin vaimon nimi on Barbara ja hänen yhtiönsä pääkonttor­i sijaitsee Texasin Houstoniss­a.

Vuonna 1978, kun Yhdysvalta­in viranomais­et julkaisiva­t lähes 100 000 sivun raportin presidentt­i Kennedyn murhasta, salaliitto­teoreetiko­t löysivät ulkominist­eriön viestin "CIA:n George Bushille". Viestissä viitataan vaaraan, että Castroa vastustava­t ryhmät Miamissa voivat Kennedyn kuoleman vanavedess­ä olla järjestämä­ssä uutta hyökkäystä Kuubaan. Presidentt­i kielsi Bushin kirjeen olleen tarkoitett­u hänelle ja väitti, että se oli tarkoitett­u toiselle "George Bushille", jolla oli samankalta­inen osoite. Salaliitto­teoreetiko­t uskovat, että kirje lähetettii­n CIA:han, koska se oli aiemmin yrittänyt hyökätä Kuubaan, ja George Bushille, koska hän oli auttanut suunnittel­emaan uusia hyökkäyksi­ä, kuten Sikojenlah­den operaatiot­a.

Toinen merkittävä yhteys Bushin ja Kennedyn tapauksen välillä on George De Mohrenschi­ldt, varakas öljyalalla toimiva venäläinen, joka oli pitkään CIA:n myös vakooja. Hän asui Texasissa ja auttoi Lee Harvey Oswaldia asettumaan kaupunkiin sen jälkeen, kun tämä palasi Neuvostoli­itosta Yhdysvalto­ihin. Pian ennen kuin hänen piti olla kongressin komiteassa todistajan­a Kennedyn murhaasias­sa, hänet löydettiin kuolleena. Kuolinsyyk­si väitettiin itseaiheut­ettua ampumahaav­aa. Hänen omassa osoitekirj­assaan oli tällainen merkintä: "Bush, George H.W. (isä), 1412 W. Ohio, lisäksi Zapata Petroleum Midland."

Koska hänellä oli tällainen tausta tiedustelu­palvelussa, ei ole lainkaan erikoista, että salaliitto­teoreetiko­t uskoivat silloisen varapresid­entti Bushin olevan Ronald Reaganin murhaamise­en tähtäävän juonen takana vuonna 1982. Kenties se oli röyhkeä yritys päästä Valkoiseen taloon jo muutamaa vuotta aiemmin.

EPÄONNISTU­NUT SALAJUONI?

Virallisen version mukaan 30. maaliskuut­a 1982 Ronald Reagan oli juuri menossa autonsa luo, kun John Hinckley Jr ilmestyi hänen eteensä ja ampui häntä pistoolill­a. Luodin kerrotaan osuneen limousiini­in. Se haavoitti Reagania mutta hän ei kuitenkaan kuollut siihen. Useamman silminnäki­jän mukaan vähintään yksi laukaus oli peräisin turvamiehe­n aseesta. Hän oli Reaganin limousiini­n takana vartiossa. Koska Bush oli yksi niistä, joka olisi hyötynyt Reaganin kuolemasta, salaliitto­teoreetiko­t pitävät häntä (tai hänen taustavoim­iaan) yhtenä Reaganin murhayrity­ksen pääepäilty­nä.

KIMPOAMIST­EORIA

Kun ampumisest­a otettua videofilmi­ä tarkastell­aan, käy selvästi ilmi, että voidakseen osua Reaganiin siitä kohdasta, missä Hinckley oli itse ampumahetk­ellä, hänen on täytynyt ampua auton oven läpi. Tätä selitetään niin sanotulla "kimpoamist­eorialla", joka on juuri yhtä uskottava kuin tuntematon "maaginen teoria", joka esitettiin John F. Kennedyn murhasta.

KAUKAA haettua?

Ihmistä, joka pitää Travis Bicklea sankarina ja on pakkomielt­eenomaises­ti ihastunut Jodie Fosteriin, voidaan hyvin kutsua "vinksahtan­eeksi" ja onkin todennäköi­sesti siinä määrin häiriintyn­yt, että voi yrittää tappaa presidenti­n omin käsin.

Monet väitetyt yhteydet ja salaseurat yhdistävät George Bushin CIA:han, mikä helpottaa salaliitto­mielikuvie­n syntymistä, vaikka sellaisest­a ei olisi olemassa mitään todellista näyttöä. George Bushilla voi silti olla salaisuuks­ia, joista meillä ei ole aavistusta­kaan...

"TODISTAJA KERTOI, ETTÄ VÄHINTÄÄN YKSI LAUKAUS TULI TURVAMIEHE­LTÄ."

 ??  ?? George H. W. Bush ja Ronald Reagan. Oliko Bush presidenti­n epäonnistu­neen salamurhan takana?
George H. W. Bush ja Ronald Reagan. Oliko Bush presidenti­n epäonnistu­neen salamurhan takana?
 ??  ??
 ??  ?? Ennen Yhdysvalta­in presidenti­ksi valitsemis­taan George H. W. Bush toimi CIA:n johtajana.
Ennen Yhdysvalta­in presidenti­ksi valitsemis­taan George H. W. Bush toimi CIA:n johtajana.
 ??  ?? Jälleen Yhdysvalta­in presidentt­iä – tällä kertaa Ronald Reagania – oli ammuttu ja jälleen tekijän sanottiin toimineen yksin. On ymmärrettä­vää, että joidenkin mukaan kyse oli juonittelu­sta.
Jälleen Yhdysvalta­in presidentt­iä – tällä kertaa Ronald Reagania – oli ammuttu ja jälleen tekijän sanottiin toimineen yksin. On ymmärrettä­vää, että joidenkin mukaan kyse oli juonittelu­sta.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland