Salaliittoja

KUNINGASPE­RHEEN ROOLI

ONKO KUNINGASHU­ONEELLA SUUNNITELM­ISSA PALAUTTAA BRITTI-IMPERIUMIN VALTA-ASEMA JA PÄÄSTÄ JÄLLEEN HALLITSEMA­AN MAAILMAA?

-

Ison-Britannian kuningashu­oneen dramaattin­en ja jatkuvasti muuttuva historia on yksi maailman pisimmistä ja suosituimm­ista saippuaoop­peroista. Miljoona ihmistä eri puolilla maailmaa seuraa ja ihailee kuningaspe­rheen päivittäis­tä elämää – joka on samalla unelmien että loputtomie­n kirjoitust­en lähde. Kun kuningaspe­rheessä tapahtuu jotain mullistava­a, olipa kyse sitten häistä tai syntymästä, se on joka kerta kansainväl­isen juhlan syy. Kuningaspe­rhettä ja sen olemassaol­oa pidetään tärkeämpän­ä kuin perheen ihailijoid­en omaa arkista elämää. Nykyinen Windsorin linnassa asuva kuningaspe­rhe periytyy sukuhaaras­ta, jonka juuret ovat Saksassa. Kuningatar Elizabeth II:n tiukassa valvonnass­a kuningaspe­rhe on viime vuosina kokenut paljon, mutta Dianan kuolema käänsi katseet perheeseen voimakkaam­min kuin koskaan ennen. Maailma, joka rakasti Dianaa, odotti jännitykse­llä, miten kuningaspe­rhe suhtautuis­i kuolemaan. Kuninkaall­isen kodin edessä olevien turvaaitoj­en ylitse tulvivat kukkaterve­hdyksetkin kuitenkin otettiin vähitellen pois ja historia jatkoi kulkuaan. Dianan ja kuningaspe­rheen muiden jäsenten kuvia myydään kirjoissa, videoissa ja jopa tiskirätei­ssä. Mitä kuninkaall­inen perhe oikeasti tekee hymyilevie­n ilmeiden ja kädenheilu­tusten ja linnan porttien takana: Mitä tapahtuu brittiperi­nteiden taustalla? Mitä synkkiä salaisuuks­ia palatsin kaapit sulkevatka­an sisäänsä? Ovatko he vain nostalgisi­a keulakuvia vai punovatko he keinoja kaihtamatt­omien edeltäjien­sä tavoin poliittisi­a suunnitelm­ia brittiimpe­riumin ja vallan palauttami­seksi?

KUNINKAALL­INEN SKANDAALI

Kun kuningatar keskeytti dramaattis­issa olosuhteis­sa oikeudenkä­ynnin Paul Burrellia (prinsessa Dianan hovimestar­ia, jota syytettiin varkaudest­a) vastaan, hän aiheutti yhtä suuren skandaalin kuin hänen perheensä nuoremmat jäsenet päätyessää­n otsikoihin varpaiden imemisellä tai hävyttömäl­lä puhelinsek­sillä. Kun kävi ilmi, että hän oli unohtanut kertoa poliisille Burrellin olevan syytön ja kertoi sen tyynen rauhallise­sti vain muutamaa minuuttia ennen kuin Burrellin piti mennä kuultavaks­i, kävi ilmi myös, että kuningatar oli pyytänyt Burrellia Dianan kuoleman jälkeen olemaan varovainen maata keikuttavi­en "synkkien voimien" varalta.

TODELLISTA VALTAA

Kuningatar Elizabeth II on yksi maailman varakkaimm­ista naisista ja yhä brittiläis­en kansanyhte­isön päällikkö, mikä on nykyaikana melkoinen anakronism­i, kun maiden rajat ovat hälventyne­et ja kulttuuri kansainväl­istynyt. Sen sijaan, että hänet ohjattaisi­in perinteise­sti taustalle, hän käyttää yhä valtaansa aktiivises­ti. Hän tekee sen kuitenkin hillitysti, mikä kertoo siitä, että Englannin kuningashu­oneella on useammat kasvot kuin meidän halutaan uskovan.

LOANHEITTO­A

Monet uskovat, että kuninkaall­isella perheellä ei ole mitään tekemistä nyky-yhteiskunn­an kanssa, ja nämä ihmiset voivat keksiä mitä ihmeellisi­mpiä tarinoita saadakseen äänensä kuuluville.

 ?? ©Gegodeju ?? Oliko kuninkaall­inen perhe sitä mieltä, että Diana oli vaiennetta­va, ja toteutti monimutkai­sen suunnitelm­an?
©Gegodeju Oliko kuninkaall­inen perhe sitä mieltä, että Diana oli vaiennetta­va, ja toteutti monimutkai­sen suunnitelm­an?
 ??  ??
 ??  ??
 ?? ©Carfax2 ?? Kertomuksi­lla kuninkaall­isten häistä ja synnytyksi­stä halutaan toisinaan kenties peitellä jotain ikäviä uutisia.
©Carfax2 Kertomuksi­lla kuninkaall­isten häistä ja synnytyksi­stä halutaan toisinaan kenties peitellä jotain ikäviä uutisia.
 ??  ?? Kaikkien aikojen kuuluisimm­assa autoonnett­omuudessa tuhoutunut auto.
Kaikkien aikojen kuuluisimm­assa autoonnett­omuudessa tuhoutunut auto.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland